Aloin tässä miettimään että mikä olisikaan suomalaisempaa kuin sahti itsenäisyyspäivän juhlapöydässä, etenkin kun sataset paukkuu.
Eli hakusessa olisi jokin erittäin juhlava sahtiresepti. Mallasta saa olla runsaasti, eräkokona hakusessa ehkä 5-10 litraa kylmäsäilytyskapasiteetin rajoittuneisuuden takia.
Pitkä säilyvyyskin olisi plussaa, jospa vaikka sama erä kestäisi joulupöydän äärelle asti.
Jotain tämän suuntaista reseptiä pohdin alustavasti (5 litraa valmista sahtia):
2,2kg Sahtimallas
300g Tuoppi kaljamallas
Mäskiin lisäksi:
5g hallertau tradition tai saaz säilöntäaineeksi (maatiashumala kuuluisi teemaan, mutta ei saatavilla tällä hetkellä)
3 katajanmarjaa
2 katajanoksaa huuhteluvaiheessa
Suomi 100 Sahti
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija