Vierteen laimentaminen vedellä?

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

ByB
Oppilas
Oppilas
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2018 19:06 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Porvoo
18 tai yli: Olen

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

ViestiKirjoittaja ByB » Ke Touko 30, 2018 18:56 pm

Oho, unohtui :)
Siis 13l 1.075 vierrettä->1.050 tarttis laskurin mukaan 7.5l vettä.

cob
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 400
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 18:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: oolu
18 tai yli: Olen

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

ViestiKirjoittaja cob » Ke Touko 30, 2018 21:17 pm

Brewers Friendin laskuri antoi n. 6.5 litraa lisättyä.
Kävelyä, kaljaa ja kuvia - https://exposedpaths.exposure.co/

reivanen
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: La Touko 20, 2017 13:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: pk-seutu
18 tai yli: Olen

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

ViestiKirjoittaja reivanen » Ke Heinä 25, 2018 13:14 pm

Eikös ketjun aloittaja käytännössä kuvaile "no sparge" tekniikan? Mikä lie suomeksi.

Tarkoitus on pitää puhdas vesi erillään mäskätystä maltaasta koska se uuttaa virhemakuja tuottavia yhdisteitä.

Egenajos Napalojos
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 16
Liittynyt: La Touko 19, 2018 20:30 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

ViestiKirjoittaja Egenajos Napalojos » La Elo 04, 2018 18:27 pm

Haudi! Sain minäkin ensimmäisen mäskäykseni käymisastiaan. Resepti oli seuraavanlainen,
2100g sahtimallasta
150g Viking malt Crystal 100
8g perle 90min
10g cascade 15min
15g cascade 0min
Safale us-5

Ja kysymys kuuluu siis, että onkohan tuota humalointia vähän hintsusti? Tietystihän se on makuasia, mutta kun ei ole kokemusta siitä, että mikä riittää ja mihin asti, siksi kyselen. Voiko sitä jossain vaiheessa lisätä, jos on tarvista. Mikä olisi paras vaihe sitä lisätä? Muutenkin olisi kiva kuulla, jotain raakoja arvioita, että minkälaista olutta tuosta pitäisi tulla.

Egenajos Napalojos
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 16
Liittynyt: La Touko 19, 2018 20:30 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

ViestiKirjoittaja Egenajos Napalojos » La Elo 04, 2018 18:29 pm

Niin tosiaan aiheeseen liittyvä kysymys unohtui viestistä. Vierrettä jäi keiton jälkeen ehkä jotain kuusi litraa ja kaadoin kylmää vettä ehkä kolme litraa, joten päästiin yhdeksään. Laimeneeko nuo Humalat ihan olemattomiksi tuon "lantrauksen jälkeen"?

kissaluolabrewery
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 60
Liittynyt: Su Huhti 03, 2016 23:26 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kuopio
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kuopio

Re: Vierteen laimentaminen vedellä?

ViestiKirjoittaja kissaluolabrewery » Ti Elo 07, 2018 21:36 pm

Katkerot tietysti laimenevat suhteessa laimennukseen, mutta jos tuo 90min lisäyksen määrä oli alun perinkin laskettu yhdeksää litraa varten niin sehän on sitten tuon mukainen. Kevyet 18 IBU näyttäisi laskuri. Noista aromihumalista taas pitäisi irrota jonkin verran mutta ei paljoa, riippuen tietysti kuinka hyvin aromiöljyt pääsivät liukenemaan tuosta 0min lisäyksestä. Voithan heittää vielä pullotusta edeltävän 4-5 vrk ajaksi käymispönttöön jokusen kymmentä grammaa lisää Cascadea.


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa