Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

Uutteesta ja valmispakkauksista valmistus.

Valvojat: äyni, suorama, Elmo

miksu
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Syys 04, 2015 11:15 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja miksu » Ma Heinä 16, 2018 17:36 pm

Ajattelin tehdä alkoholipitoisuudeltaan hyvin mietoa, suuruusluokkaa 2-3 prosenttista, vaaleaa alea. Jotakuinkin haettu vahvuus tulisi kun laittaa yhden 1,7 kg purkin uutetta 23 litran erään mutta olisiko kellään vinkkiä mitä muuta kannattaisi laittaa/tehdä lopputuloksen parantamiseksi? Tai kannattaisiko asiaa lähestyä kokonaan muuten kuin nesteuutekitillä? Mahtaisiko esim. (osittais)mäskäämällä päästä parempaan lopputulokseen? Vinkkejä reseptiikasta?

Lärry
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 55
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2016 15:55 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Hamina
18 tai yli: Olen

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja Lärry » Ma Heinä 16, 2018 17:57 pm

Jos olet aikaisemmin tehnyt uutepurkin ohjeiden mukaan, ja olet ollut tyytyväinen makuun. Niin vähennä tai jätä pois sokeri. Jos haluat maltaisuuta osittan mäskäyksen lisäksi on mahdollista lisätä vaikka tuopi-mallasuutetta. Tosin väri ei vältämättä ole enään kovin vaalea, ja olueeseen tulee rukiinen vivahde.

miksu
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Syys 04, 2015 11:15 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja miksu » Ma Heinä 16, 2018 18:40 pm

Maltaisuus olisi hyvä juttu mutta rukiisuutta tai tummempaa väriä en kaipaisi... Olisiko siis suositusta millä saisin (vain) maltaisuutta lisää?

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 872
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja Naali » Ma Heinä 16, 2018 18:45 pm

Jos steeppaaminen huvittaa niin joku alle 30 EBC karamellimallas toimii hyvin maltaisuuden lisääjänä.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.

miksu
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Syys 04, 2015 11:15 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja miksu » Ma Heinä 16, 2018 19:14 pm

Voin kyllä hyvin steepata. Minkälaista määrää suosittelisit?

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 872
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja Naali » Ma Heinä 16, 2018 21:57 pm

Jotain 250-500g on aika yleinen.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.

miksu
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Syys 04, 2015 11:15 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Järvenpää
18 tai yli: Olen

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja miksu » Ti Heinä 17, 2018 0:19 am

Kiitos!

JaniH
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: To Syys 04, 2014 11:50 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Eura
18 tai yli: Olen

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja JaniH » Su Heinä 22, 2018 8:15 am

Avatkaas vähän tuota steeppaamista. Jossain olen nähnyt jotkut epämääräiset ohjeet.

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 872
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mietoa ("ykkös") olutta uutteesta

ViestiKirjoittaja Naali » Su Heinä 22, 2018 10:21 am

JaniH kirjoitti:Avatkaas vähän tuota steeppaamista. Jossain olen nähnyt jotkut epämääräiset ohjeet.


Ei tuossa sen kummempaa kuin hauduttaa erikoismaltaita 65-75 asteisessa vedessä. Perusmaltailla ei kannata tehdä kun niissä on tärkkelystä joka hajoamattomana maistuu pahalle ja haittaa säilyvyyttä.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.


Palaa sivulle “Uutteesta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Naali ja 12 vierailijaa