Reseptin tynkä:
OG 1.036
60% Pilsner (no ok, käytin sahtimallasta, sahti kun ainakin happani hyvin

40% Vehnä
15 min Hallertauerista semmoset 6 IBU
Hiiva: WLP630 Berliner Weisse blendi. Fermentointi 20.5 astetta.
Keittoaika oli yhteensä vain tuo 15min , lisäksi en ilmastanut vierrettä lainkaan enkä tehnyt startteriakaan. Ja nuo taas johtuvat siitä että tuo WLP630 ei kai ole mikään paras blendi mitä netistä lueskelin, parempi olisi ollut ostaa erikseen hiiva ja laktobasiliskot.
Ilmastuksen ja startterin puutteella yritetään saada lactolle vähän jalansijaa ennenkuin hiiva jyrää sen. Lisäksi tuo oli tarkoitus pullottaa välittömästi kun hiiva on tehnyt tehtävänsä että saadaan hyvä anaerobinen ympäristö maitohappobakteerille. Riskinä toki on se että joku muu pöpö tekee olusesta juomakelvotonta, katotaan mitä tulee, juotavaa ehkä 6kk päästä ?