Finlandia-uute ja jatkojalostus

Siideri, viini, juusto ja muut sellaiset.

Valvojat: suorama, Elmo

Mazku
Oppilas
Oppilas
Viestit: 156
Liittynyt: La Helmi 04, 2012 12:09 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Finlandia-uute ja jatkojalostus

ViestiKirjoittaja Mazku » Ti Tammi 02, 2018 2:01 am

Itse tein lokakuussa joulua varten tumman belgioluen käyttämällä pohjana Finlandia Perinteinen -uutetta, jonka kaveriksi mäskäsin maltaita ja keiton lopuksi lisäsin vähän kandisokeria. Kaikki humalointi olueeseen tuli Finlandia-uutteesta, joten IBU:jen määrä voi olla täysin metsään, koska käytin sen arviointiin Mr. Beerin American Lager -uutteen katkerointia. Mielestäni onnistunut olut käyttäen edullista Finlandia Perinteinen -uutetta pohjana.

Koko: 6,5 litraa
IBU: ~43
OG: 1.077
FG: 1.019
ABV: 8,1%

1,0kg Finlandia Perinteinen
0,35kg Pale Ale Malt
0,15kg Wheat Malt
0,10kg CaraPale
0,10kg Flaked Oats
0,20kg Iso kandisokeri, Dan Sukker

~3g SafBrew T-58

olutttavaan
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 99
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 22:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: keskeltä mitään
18 tai yli: Olen

Re: Finlandia-uute ja jatkojalostus

ViestiKirjoittaja olutttavaan » La Tammi 06, 2018 11:51 am

olutttavaan kirjoitti:Tiistaina 12.12. laitoin tulemaan Finlandia uutteesta siideriä . Purkki uutetta ja vähän panimosokeria ja 5l omenatäysmehua sekä vettä jotta 22 litraa täyttyi . Käymisympäristö vähän viileä varasto noin 18 astetta.
Hiivaksi Mangrove Jacksin M02 pinnalle ripottelemalla ja ripaus Servomyces hiivaravinnetta sekaan , noin 25 oli lämmöt liemessä kun hiivasin.
Keskiviikkona oli liemen lämmöt pudonnut 20 asteen pintaan , sekoitin hiivat pinnalta liemen sekaan .
Torstaina sihisi kivasti ja lämmöt oli vähän yli ympäristön eli lähti käymään kunnolla . Nyt sitten odotellaan miten käy..

olutttavaan kirjoitti:Eilen 31.12. loppui jouluolut kegistä niin laitoin siiderit kegiin karbonoitumaan .
Oli hiiva painunut tiukasti pohjalle , kun lapposin käymisastiasta niin täysin kirkasta siideriä tuli loppuun saakka .
Kuivakan makuista ja taitaa vielä hiiva maistua mukana . Vähän enemmän saisi olla omenan makua.
Paljonko volsia siideriin ?
Jotain 3 ?


Siideri ollut pari päivää ulkona kegissä , painetta jotain 1,2 baria . Laitan pari 5 litran minikegiä hanasta letkun avulla täyteen ja loput pulloihin . Alkaa pakastamaan kelit .
Kokeilin ottaa 1,5 litran pulloon suoraan hanasta noin 6 asteen lämmössä niin aika paljon karkasi hapot , nyt kun on lämmöt nollan pinnassa niin varmaan onnistuu .
Pitänee hommata vastapaine pullotin , voi sitten kegistä tölkitellä noita 5l astioita . Kegi joutuukin karbonointiastiaksi . Hyvin toimii kyllä tuo laposta hommattu Lindr kompensaattorihana , kegissä saa olla hapotuspaineeet 1 bar ja hana ei vaahdota kun ottaa noin 6 asteessa olutta tuoppiin .
Ja siideri tulee siististi ulos vaikka paineet on 1,2 baria kun lämmöt on nollan pinnassa.


Palaa sivulle “Muut käymistuotteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa