Ollaan kaverin kanssa ekaa kertaa valmistamassa olutta ja on ollu kyllä yhtä säätöä koko työ. Kaikkea en ees tiedä haluanko kertoa.

Kaveri on vähän taiteilijaluonne ja itelläki kävi pari virhettä. Suurin ongelma on ollu se, ettei olla saatu hiivaa käymään. Tehään tällä reseptillä IPAa eka erä:
http://www.reittausblogi.info/2014/02/r ... n-ipa.htmlErä koko on 4,3l. Meillä oli ongelmaa siinä kun ei ollut tarpeeks isoja kattiloita niin keitettiin puolet tuosta satsista yhtenä päivänä ja puolet toisena. Sokerin pisti kaveri eli toisin sanoen se ei punninnu sitä ollenkaan.

Kolmantena päivänä heitettiin vasta hiivat käymispönttöön kun oli jäähtynyt ja vasta sitten pistettiin vesilukko. Hiivaa pistettiin 3,8g. Kaveri sano, että jossain siinä Danstrar bry-97 hiivan takana luki herätyslämpönä joku +30c. Outoa sinänsä kun luin alempia lämpötiloja muualta. Noh, toivottavasti ei hiiva kuollut. Pönttö on viinimelkosta ostettu 30l (vaikuttaako iso pönttö pienen erän valmistumiseen?). Kun oltiin saatu olut 'käymään' (en tiiä onko se nyt juurikaan käynyt) niin sitten kaverin kaveri oli kurkannu pönttöön sisään ja se oli jääny jotenki auki ja kahen päivän päästä sitten kaveri tajus pistää sen kiinni. Sanoin, että käyttää samana päivänä tilaisuus hyväksi ja maistaa lusikallinen olutta. Kuulemma pieni alkoholin maku oli (oisko 4pv käyny), mutta ei juuri mitään. Ei vaahtoa. Makeaa litkua kuulemma. Yleisesti olut oli hyvän makuista, mutta puutteita löytyy.
Voisitteko vähän kommentoida ylläolevaa tekstiä? Myöskin haluisin tietää, että mikä siinä saattais olla, että hiiva ei käy?