Pale alea tjsp.

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

mkoskin
Oppilas
Oppilas
Viestit: 198
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2010 16:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Pale alea tjsp.

ViestiKirjoittaja mkoskin » Ti Kesä 01, 2010 21:37 pm

Nyt kun on mallasmylly hankittu, ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa osittaismäskäämistä. Suunnitteilla olisi jonkinlainen pale ale/bitter. Hankittuna on 1,8 kg Muntonsin medium malt extractia (27-33 EBC) ja 2 kg Brewfermin pale ale-mallasta. Satsin koko on 20 litraa.

Mäskäys varmaan vakiolämpötilassa siiviläpussissa, 120 minuuttia ~65 asteessa.

Humalointi vain vähän mietityttää. Olen suunnitellut seuraavanlaista:

30 g Northern brewer pelletti (10,6 %) 90 min
20 g Kent Golding pelletti (4,8 %) 5 min
10 g Hallertau Spalt Select (5,7 %) kuivahumalointi 2-3 pv

Onko määrissä ja ajoissa tolkkua? QBrew:n mukaan IBUja tulisi 52.

QBrew antaisi 70 % mäskäyssaannolla O.G:ksi 1.046, F.G:ksi 1.012 ja alkoholiprosentiksi 4,6 %vol, mikä sopii minulle varsin hyvin. On kiva pystyä juomaan illan aikana parikin tuoppia ilman että tulee varsinaisesti humalaan.

Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa