- Vältä halvimpia mahdollisia uutteita.
- Pyri käyttämään tunnettuja hiivoja.
- Sahtimaltaat on hyvä raaka-aine.
- Säilytä maltaat kuivassa ja viileässä.
- Säilytä hiivat viileässä.
- Säilytä humalat pakkasessa.
Anna oluelle aikaa.
- Primäärikäyminen n. 7 päivää tai kunnes käyminen hidastuu. Seuraa myös hiivan ohjeita. Hiukan pidempi aika ei ole haitaksi, lyhyempi voi olla.
- Sekondaariastiassa olut saa olla viikkoja. Ainakin kolme. Toisaalta jotkut eivät käytä sekondaari astiaa ollenkaan. Silti olut käy sekondaarivaiheen, mutta primääriastiassa.
- Pullotettu olut saa kypsyä kolmesta viikosta eteenpäin lämpöisessä, ennen viileä/kylmä varastointia. Tässä itsekin olin vuosia hakoteillä. Miedot vähemmän ja vahvemmat sekä pohjahiivaoluet enemmän.
Tuleeko muuta mieleen?
No, puhtaus
