SahaPukki (suorama)

Arviot omista / toisten oluista. Myös kaupallisista.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2811
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

SahaPukki (suorama)

ViestiKirjoittaja suorama » To Marras 11, 2010 15:12 pm

Tässä kuva. Hiilihapotus kesken. Maku ok. Lisää sitten kun kypsynyt.
Kuva
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
äyni
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2989
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 14:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: TAMPERE

Re: SahaPukki (suorama)

ViestiKirjoittaja äyni » To Marras 11, 2010 15:15 pm

suorama kirjoitti:Tässä kuva. Hiilihapotus kesken. Maku ok. Lisää sitten kun kypsynyt.
Kuva


Suodatettua?

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: SahaPukki (suorama)

ViestiKirjoittaja Kiljumies » To Marras 11, 2010 15:27 pm

Vettä? :wink:

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2811
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: SahaPukki (suorama)

ViestiKirjoittaja suorama » To Marras 11, 2010 18:04 pm

Ei suodatettu ja vettä on sellaiset ~92% :P Alkoholia kuitenkin lähemmäs 8%, mikä ei ollut tarkoitus.
Alunperin, ennen kirkastumistaan OP oli tavoitellut 1.019 mutta kun kirkastui 28 päivää oli OP 1.012.
Homma meni about seuraavanlaisesti:
8pv pääkäymistä 10C.
24h diasetyylitauko 15C
28pv kypsytystä 14 - -1 asteeseen siten, että
10pv lasku 14 - 5C,
5C 7pv ja
lasku 5 - -1 asteeseen 7pv ja
-1 4pv

Maku ei ole alkoholinen vaan maltainen ja sopivan viipyilevä katkero.
Tuoksu on barleywinemainen tai belgimäinen. Eli voimakkaan maltaisen viljainen. Valitettavasti humalan tuoksu peittyy alle. Alkoholi tulee mantelisena tuoksuna nenään. Pehmeää ja helposti juotavaa. Lähimpänä kaupallista lageria kuin ikinä ennen. Täytyy sanoa, että olen tuohon 2206 hiivään wyeastilta tyytyväinen tämän perusteella. Tämähän oli jo reilusti vanhentunut hiiva ja herättäminen kesti kuukauden jo sekin.

Reseptihän on blogissani

teko
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2811
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: SahaPukki (suorama)

ViestiKirjoittaja suorama » Su Marras 14, 2010 18:23 pm

Hapotus jatkuu (olut siis kegissä ja hapot tulee hiilidioksidi pullosta). Olut tuoksuu edelleen hauskasti voimakkaasti maltaalle ja manteliselle tai marsipaanille. Suutuntuma on pehmeä. Olut on helppo juoda vaikka prosentteja on reilusti. Aluksi olut maistuu maltaiselta ja ehkä jopa Rochefortmaiselta. Omaan suuhuni olut on hyvää ja helppoa silti mielenkiintoista ja monimuotoista. Pitää pullottaa useampi pullo tätä ja laittaa ensi vuoden kilpailuunkin jos sarja löytyy.
Hapotuksesta. Nyt oluessa on suurinpiirtein se määrä jonka siihen haluankin. Hanasta laskettuna oluen pinnalle muodostuu sellainen 1,5cm paksuinen vaahto joka pysyy aikansa. Jos olutta seisottaa lasissa, laskeutuu vaahto oluen pinnalle valkoiseksi kerrokseksi.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com


Palaa sivulle “Maistajaiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa