Martinin omenasiideri

Arviot omista / toisten oluista. Myös kaupallisista.

Valvojat: suorama, Elmo

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Ma Loka 19, 2015 20:31 pm

Martinilta sain siideriä pullollisen.

Siideri on jääkaappikylmää.

Lasiin sameaa, harmahtavaa siideriä. Ulkonäkö on melko maalaismainen eikä siten huono, mutta kirkkaisiin siidereihin tottuneille voisi olla omituinen näky. Hiilihapotus on siiderimäisen runsas ja saa siiderin poreilemaan suussa.

Tuoksussa on voimakas omenainen ja hieman makea ote.

Maussa on mukavasti makeutta ja suorastaan hillomainen tuntuma jos ei ota lukuun siiderin tyypillistä kirpeyttä ja happamuutta. Tämä on kuin tuorepuristettua omenamehutiivistettä, hyvällä tavalla.

Jokaisella siemaisulla käy mielessä kaamea ajatus, tuoppi voi olla lopussa....

Annan 0-10 skaalallani tälle 9+ pistettä, ostaisin kaupasta jos vaan saisi.

veekasi
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 17
Liittynyt: Su Touko 24, 2015 13:00 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Raisio
18 tai yli: Olen

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja veekasi » Ke Loka 21, 2015 22:10 pm

Löytyisikö tähän reseptiä?

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Ke Loka 21, 2015 22:11 pm

Kannattaa kysäistä Martinilta, en ole ihan varma, että onko salainen...

masafi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 576
Liittynyt: La Heinä 25, 2015 15:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappi
18 tai yli: Olen

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja masafi » To Loka 22, 2015 15:38 pm

Tein itse pastöroidusta tuorepuristetusta omppumehusta mangrowe jack hiivalla 15L.Käy mehun omilla sokereilla jotain 5 rosenttiseksi.Kuulemma pitää kypsytellä kuukausia jos ei ihan ½ vuotta.Olen maistanut jo yhen oli kuivaa mutta tarttee kypsyttelyä.Ei ehkä sama resepti mut näyttäis toimivan.
RDWHAHB

Martin
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: Ti Marras 22, 2011 18:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja Martin » Pe Loka 23, 2015 18:54 pm

Kiva Kuulla, että siideri on maistunut. Laitan olennaisimmat osat tuosta reseptistä, kun ehdin tässä kiireiltä tutkia noita muistiinpanoja.

Martin
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: Ti Marras 22, 2011 18:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja Martin » Su Loka 25, 2015 11:35 am

Tässä vähän muistiinpanoista kaivettua tietoa.

Omenamehu Og 1.042 puristettiin viimetalven tarjouksessa olleista puolalaisista omenoista, tämän vuoksi siideri on nimetty Putin-Siideriksi.
Hiivana toimi WLP775 ja pääkäyminen tapahtui 15C jääkaapissa, jonka jälkeen siirrettiin kegiin kypsymään noin 18C lämpötilaan, ominaispainon ollessa 1.006. Noin kuukautta myöhemmin siideri lapottiin toiseen kegiin kypsymään Fg:n ollessa 1.000. Joukkoon lisätty tässä vaiheessa myös käymisen pysäyttäjä. Neljä päivää myöhemmin kegiin laitettu tammilastut Sherry Oloroso 100gr kehdeksi viikoksi. Tammilastujen poistamisen yhteydessä joukkoon kaadettu 1L Bonne täysmehutiivistettä 300% 1:2 tuomaan siideriin hiukan makeutta Fg 1.007. Karbonointi paineella ja muutama viikko lisää kypsymistä.

Pekkale
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2014 16:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja Pekkale » Ti Marras 10, 2015 17:02 pm

Martin kirjoitti:Tässä vähän muistiinpanoista kaivettua tietoa.

Omenamehu Og 1.042 puristettiin viimetalven tarjouksessa olleista puolalaisista omenoista, tämän vuoksi siideri on nimetty Putin-Siideriksi.
Hiivana toimi WLP775 ja pääkäyminen tapahtui 15C jääkaapissa, jonka jälkeen siirrettiin kegiin kypsymään noin 18C lämpötilaan, ominaispainon ollessa 1.006. Noin kuukautta myöhemmin siideri lapottiin toiseen kegiin kypsymään Fg:n ollessa 1.000. Joukkoon lisätty tässä vaiheessa myös käymisen pysäyttäjä. Neljä päivää myöhemmin kegiin laitettu tammilastut Sherry Oloroso 100gr kehdeksi viikoksi. Tammilastujen poistamisen yhteydessä joukkoon kaadettu 1L Bonne täysmehutiivistettä 300% 1:2 tuomaan siideriin hiukan makeutta Fg 1.007. Karbonointi paineella ja muutama viikko lisää kypsymistä.

Hyvän kuuloinen resepti, miten iso eräkoko tuossa on?

Martin
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: Ti Marras 22, 2011 18:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Martinin omenasiideri

ViestiKirjoittaja Martin » Su Marras 15, 2015 11:48 am

Reilu 20 litraa oli käymässä, ja 18l kegi täynnä valmista tavaraa.


Palaa sivulle “Maistajaiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa