Sivu 1/1

Kuka panee tänään?

Lähetetty: Pe Marras 13, 2015 15:20 pm
Kirjoittaja Samppu
Tervehdys arvon toverit!

Tuli tässä mieleen että se ois perjantai ja joillain onnellisilla viikonloppu vapaata. Itse huutelen sairaslomalla sängynpohjalta, välilevy pullistelee selässä niin meilläpä ei hetkeen panna. :mad:

Mielenkiinnosta kyselenkin kenellä on tänään suunnitelmissa pyöräyttää satsi olutta? Ja tietysti että minkälaista ja miten?

Toisena kyssärinä tietysti aiheeseen liittyen kenellä on tänään maistajaisia omista tekeleistä? :cheers1:

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: Pe Marras 13, 2015 15:36 pm
Kirjoittaja HenkkaM
Maistajaisia omista, muiden ja kaupan oluista on aina kylmässä. :D
Panopäivä ei osu tälle päivälle vaan huomisaamuun tähtään. Tänään keräilen kyllä kamoja kasaan ja rouhin ehkä jopa maltaat valmiiksi.
Tarkoituksena tehdä reippaasti humaloitu mahdollisimman puhdas ja simppeli vaalea lagerolut laite- ja prosessitestauksen nimissä.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: Pe Marras 13, 2015 16:51 pm
Kirjoittaja jylppö
Huomenna olis tarkoitus panna 1. panona SNPA klooni. Samalla myöskin testailla mäskäys- & keittokattilan systeemiä, jota pitkin syksyä tullut tehtyä.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Marras 14, 2015 0:07 am
Kirjoittaja kanerjus
kello jo yli puolen yön joten tänään panen, ensin tosin nukun yön yli. anopin synttäreille amber alea.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: To Syys 01, 2016 20:58 pm
Kirjoittaja jylppö
Laitoin startterin myllyyn pyörimään ja viikonloppuna pitäis keitellä Firestone Walker Union Jack IPA kloonia. Viimesyksynä tuli saksasta tilattua kyseistä olutta ja jäi sen verta positiivinen kokemus mieleen, että päätin kokeilla 15l erää.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: Pe Syys 02, 2016 9:44 am
Kirjoittaja masafi
Suunnitelmissa keittää tänään illalla 2:lla kattilalla 50 L satsi kokeilu mielessä.Pilsner johon Nelson sauvin,wai ti sekä pacifica että hull melon humalia?

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: Pe Syys 02, 2016 12:22 pm
Kirjoittaja timox
Tänään pullotellaan englantilaistyyppinen punainen ale, lisätään puolukat ja suklaa puolukkastoutin sekundääriin ja huomenna paneskellaan continuous hopped west coast apa.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Syys 03, 2016 8:19 am
Kirjoittaja cob
Jos panisi toisen erän Mommilan DIPAa, kun ekasta tuli herkullista: https://tavastlandbrewing.wordpress.com ... enge-dipa/

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Syys 03, 2016 14:22 pm
Kirjoittaja kissaluolabrewery
Kissaluolan keittiössä pannaan, mäskään yhden satsin pale ale + hieman crystal 150 + ripsaus vehnää ja jaan sen puoliksi kahteen keittoon. Molempiin katkerohumalointi Columbuksella, toiseen myös myöhemmät lisäykset samaa mutta toiseen aromit sattumalta käsiin saamastani kotimaisesta perinnehumalasta. Tuon kasvin taustasta tiedetään että se on kasvanut samassa museo-pihapiirissä ainakin 80-luvun alusta asti mutta mahdollisesti paljonkin pidempään. Rakennus jonka seinustalla se kasvaa on siirretty nykyiselle paikalleen 70-luvun puolivälissä joten tuolloin se on mahdollisesti siihen siirretty, mutta mistä on lienee jo kadonnutta tietoa.

Musiikkina häröä jazzia Bassoradiosta.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Syys 03, 2016 16:30 pm
Kirjoittaja masafi
Sain n. 100 vuotiaasta humalasta juurakon ja laitoin maahan.Tänään laitoin vielä Magrowe jack päärynä siiderin tuloilleen.Hienosti tuntu tuo 2 kattilan systeemi toimivan.Kun hiukan porrastaa aloituksia.Biggie kiehuttaa mukavasti kun eristin kattilan.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Huhti 01, 2017 10:58 am
Kirjoittaja kissaluolabrewery
Vehnäolut mäskäytymässä. Tuolle ensimmäistä kertaa kokeilussa Mangrove Jack's M20 ja aromihumalana niin ikään ensimmäistä kertaa Hallertau Saphir.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Huhti 01, 2017 12:32 pm
Kirjoittaja walt
Toinen versio NEIPAsta lähtee kohta tulille. Tavarat valmiina ja vedet mitattu, muttei säädetty. Panokaveria vielä odotellaan paikalle saapuvaksi. Pale alea, vehnämallasta, kaurahiutaleita, dekstriinimallasta, ctz, mosaic, citra, el dorado, london ale III.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: La Huhti 01, 2017 16:34 pm
Kirjoittaja masafi
Ei olutta,mutta hunaja siman ja buldog brews siiderin laitoin käymään.Steam beer mietinnässä.

Re: Kuka panee tänään?

Lähetetty: Pe Syys 22, 2017 12:55 pm
Kirjoittaja kissaluolabrewery
Ensimmäinen stout tulossa!

Tavoitteena vahvuus hieman 6% alapuolelle, kuivahko mutta kohtuullisen täyteläinen. Perusperiaatteiltaan irkku-stoutin mukainen mutta vahvuutta hieman enemmän ja kerettiläisesti käytin selvästi suurimman osan väristä antavan paahdetun ohran lisäksi vähän Carafa II Special sekä ripsauksen caramel 200 -maltaita.

Pohjamaltaana pale ale, lisänä käytän ohrahiutaleita niin kuin dry stout -resepteissä usein neuvotaan, ja keiton loppuvaiheen humalalisäyksiä ei tule vaan semimaltillisella määrällä katkeroa mennään.