Danstar Munich

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Danstar Munich

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » Ke Huhti 20, 2011 23:44 pm

Olen kiertänyt vehniksen tekoa kuin kissa kuumaa mäskiä.. Kokeilin ekaa kertaa ko hiivaa britti tyyppisesti mäskäten. Suuremmin hapettamatta ( putoaa n. 10-15 cm matkan laposta pintaan ) alkutaival oli varsin raju ja jouduin kaapimaan pois yliyrittäviä hiivamassoja. Se oli osin kuin liimaa ! Tuntuu että kahdesta lappoamisesta varsinkin toisessa pöntön pohjalla oleva sakka oli erittäin kiinteää. Alkuvaikutelma ko hiivasta on lupaava. Silti vielä monta hikikarpaloa odottaa matkalla.

Kokemuksia ?

http://www.danstaryeast.com/products/mu ... beer-yeast" onclick="window.open(this.href);return false;

Vailla kummempia muistiinpnoja
Vehnä 1,3
Pils 2,5
Munich 1,7
caraPAle 0,5
Vanha sekotus 0,3

Mäskäys 65°c 1,5h
Jos sais Terran reissullansa

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1121
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Munich danstar

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » To Huhti 21, 2011 8:35 am

On kyllä varsin neutraali hiiva makuprofiililtaan. Suosittelen korkeahkoa käymislämpötilaa, jos perinteistä banaania yhtään mielii. Toisaalta tuo grain bill ei ounastelekaan perinteistä baijerin vehnää, vaan ihan jotain muuta (mitä?).

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Munich danstar

ViestiKirjoittaja Kiljumies » To Huhti 21, 2011 9:53 am

Juu ite tein 16°C:ssa vehnäolutta ja siihen ei kyllä tullu juuri lainkaan banaania. Alkoholi maistui hieman läpi, tiedä sitten onko hiivan syytä vai johtuuko siitä että hurahti hieman vahvaksi, reipas 6,5%...

Ärhäkkä hiiva on kyllä, ajattelin seuraavaksi kokeilla tota jonkun ihan perusalen tekoon. Näyttää olevan pirun hidas tuo US-05 mitä olen toisessa pöntössä käyttänyt samaan aikaan. Tuo Munich käyttää vielä aika hyvin loppuun asti, tarkoitan tässä nyt siis sitä että ei vaadi liikoja lämpösessä kypsyttelyä.

nilz
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 57
Liittynyt: To Syys 25, 2014 17:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Danstar Munich

ViestiKirjoittaja nilz » Pe Maalis 20, 2015 22:16 pm

Saakohan tätä hiivaa kaataa oluen sekaan lasiin niin kuin hefeweizeneissa yleensä? :eivarma:

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1203
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: Danstar Munich

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Su Maalis 22, 2015 17:44 pm

Oman maun mukaan. Itse en ole välittänyt hiivasta oluessa muuten kuin weizeneissä ja belgeissä.

nilz
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 57
Liittynyt: To Syys 25, 2014 17:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Danstar Munich

ViestiKirjoittaja nilz » Ma Maalis 30, 2015 14:09 pm

Nyt tuli kokeilutua tätä hiivaa, eikä se mielestäni ole yhtään pahanmakuinen verrattuna esim S-04:een. Eli ei haittaa vaikka kaataisikin hiukan hiivan jämia pullon pohjasta lasiin.


Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija