Saflager S-23

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Joppo
Kisälli
Kisälli
Viestit: 881
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Riihimäki
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja Joppo » La Helmi 11, 2012 13:51 pm

Hopvillen reseptien mukaan sillä on tehty ainakin 8% oluita.
http://hopville.com/brewing-ingredients ... -dry-yeast

Ratto
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 384
Liittynyt: Pe Heinä 06, 2012 20:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja Ratto » Su Maalis 30, 2014 22:03 pm

Laitoin nyt itsekin ensimmäisen lager-kokeilun tällä hiivalla tulille. Lisäsin hiivan n. desiin vettä ja annoin olla n. 15 min. Tämän jälkeen sekoittelin säännöllisesti 15 min ajan ja heitin pussillisen n. 14 litraan OG 1.052 vierrettä lämpötilassa 11 C. Pönttö on ollut nyt 24 h 12 C:ssa eikä elonmerkkejä vielä näy. Ootellaan...

Ratto
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 384
Liittynyt: Pe Heinä 06, 2012 20:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja Ratto » Ma Maalis 31, 2014 21:25 pm

Noniin, aamulla n. 36 tuntia hiivauksesta käyminen oli jo kunnolla käynnissä ja kunnon vaahto pinnalla. Eli kaikki näyttäisi olevan kunnossa, kunhan tuntuu olevan hidas starttaaja tämä hiiva.

JaniH
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: To Syys 04, 2014 11:50 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Eura
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja JaniH » Su Syys 28, 2014 10:57 am

Katselin tämän hiivan kohdalla tuota aika korkeaa maksimilämpötilaa eli +24 astetta niin voisiko tällä oikeasti tehdä laageria huoneenlämmössä? Saisin ehkä noin 20 asteisen käymislämpötilan järjestymään.

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Su Syys 28, 2014 15:23 pm

Jos lagerhiivalla käyttää oluen huonelämpötiloissa, puhutaan Steambeeristä eikä lagerista. Käytössä on siis lagerhiiva, mutta hiivaa käytetään Ale lämpötiloissa.

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 699
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja Matts » Pe Loka 09, 2015 18:40 pm

Töttöröö.

Onkos kellään tullut sellaista vastaan, että käytyää 2vkoa 12-14C hiiva putoaa suspensioon ja diasetyli-tauolla lämpimämmässä (tässä keississä +19C) innostuu uudestaan pulputteleen about 1 kupla/2min?

Toin tosiaan lagerin diasetylitauolle torstaina ja oli tarkotus rackata tänään se ale-kaksosensa kanssa sekundääriin ja lageroitumaan. Nyt sitten ajattelin lykätä tuota ainakin maanantaille.

Mitä haittaa moisesta pitkästä diasetylitauosta varsinkin jos käymistäkin tapahtuu samalla?

Avatar
Sakke
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 48
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:19 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Laukaa
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja Sakke » Ma Maalis 07, 2016 19:15 pm

Nostetaas vähän vanhaa ketjua. Kuinka kuivaksi tämä S-23 käyttää kokemuksienne mukaan.
Fermentiksen sivuilla on mainittu attenuation peräti 82% 8<> Pitääkö paikkansa?

Meinasin tämmöisellä kokeilla tehdä höyryolutta, mutta reseptiä pitää kyllä hieman viilata,
kun näytää että alkot pomppaa pilviin tällä hiivalla verrattuna Wyeast 2112 tai WLP810 verrattuna... :geek:

jasenpee
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Elo 28, 2013 14:39 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Susiraja
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja jasenpee » Ti Maalis 08, 2016 8:13 am

Pari smash alea tullut tuolla tehtyä, kävivät molemmat 1,011 asti.

Apparent attenuation 80% ja 82%

Avatar
Sakke
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 48
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:19 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Laukaa
18 tai yli: Olen

Re: Saflager S-23

ViestiKirjoittaja Sakke » Ke Maalis 09, 2016 13:04 pm

Ok... Kiitos vastauksesta! Mun reseptissä on tosin kristallimallasta ~9%, joten se saattaa hieman kohottaa tuota FG:tä. :sgeek:
Oletuksena, että Brewtarget ei ymmärrä tuota huomioida...


Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa