Mangrove Jack Bavarian Lager

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 691
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Mangrove Jack Bavarian Lager

ViestiKirjoittaja Matts » To Kesä 16, 2016 20:03 pm

Okei, eli tein tuossa jonninaikaa sitten hiivasatsikokeilun. Sama runko hiivattuna US-05:sella (tämä toki humaloituna erikseen), saflagerilla sekä mangrove jackin otsakkeen mukasella hiivalla.

viewtopic.php?f=17&t=1628&p=35484#p34814

MJ kävi älyttömän nopeasti 16C lämpötilassa. Se oli myös heti primäärissä kristallin kirkasta ja flokkuoitunut hienosti. Esimerkiksi saflager ei ole aivan yhtä kirkasta kirkastuksenaan jälkeen. Toki korkeahko lämpötila vaikutti molempiin.

Nyt 2kk pullotuksen jälkeen matsku on varsin kuivaa, mutta mallas maistuu yhä. Väittäisin myös että lopputulos on raikkaampaa ja erityisesti katkerot maistuvat selkeämmin kuin saflagerin versiossa.

Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa