Lallemand Belle Saison kuivahiiva

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Ke Maalis 06, 2013 18:09 pm

Hiivaus tapahtuu tänään joten kirjaan tänne ylös tämän käymisen historian.

Oluena OG1050 Saison. Vierre 25 asteista ja rehydrasin hiivan hieman alle 35 asteessa täysin valmistajan ohjeiden mukaan. Käyminen tulee tapahtumaan viileässä 19-20 asteessa, seuraava olut tällä hiivalla sitten kesällä ja lämpimämmässä.

edit: hiivattu klo 18.15
3h myöhemmin tasaista puksutusta ja raikas hedelmäinen tuoksu
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » To Maalis 07, 2013 9:47 am

Teen myöhemmin taulukon kehityksestä mutta 15h myöhemmin ja SG 1050 => 1027. Krausen ei ainakaan vielä mikään valtava. Lisäsin huonelämpöä 2 astetta.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Ti Maalis 12, 2013 7:59 am

5 1/2 päivää ja 1050 => 1010 ja 5.3% abv. Heti kun menee 1010 alle niin voi kutsua saisoniksi. Hedelmäisen persikkainen tai aprikoosinmakuinen tässä vaiheessa. Vierretipat melko kirkkaita.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Ke Maalis 13, 2013 9:30 am

Ei ollut päivään liikkunut ollenkaan, edelleen 1010, joten ravistelin pönttöä. :eivarma:
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Pe Maalis 15, 2013 11:14 am

3 päivää jökötti 1.010, ravistelin aina silloin tällöin, tänään lukema selvästi 1.009.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Ke Maalis 20, 2013 15:24 pm

Pullotettu 14 päivän jälkeen, 1.008 FG, käymislämpötila 20-22.

Kyllä sen mausta saisoniksi tunnistaa (pippurinen) mutta ei ole sitä Dupontin makua.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » La Maalis 23, 2013 12:10 pm

Lisätään vielä kiinnostuneille että hiiva/krausenrinkulan putsaaminen oli todella helppoa, hieman pehmeätä sientä ja vettä löysällä ranteella.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

Avatar
Ssami
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 206
Liittynyt: To Helmi 10, 2011 20:28 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Oulu

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Ssami » To Maalis 28, 2013 17:59 pm

Minkä verran vierrettä oli ja kuinka montaa pussukkaa käytit? Jos tuolla ekat saisonkokeilut tekis.

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Ti Huhti 02, 2013 7:21 am

23L ja yksi paketti hiivaa. Nyt olen sitä mieltä että hiiva on turhankin pliisu ja neutraali, ainakin 20-22 asteen käymislämpötiloissa.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

Avatar
Ssami
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 206
Liittynyt: To Helmi 10, 2011 20:28 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Oulu

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Ssami » Ke Huhti 03, 2013 1:36 am

Ai, tilaukseen meni jo pussukka. Jos tuolla jonkun näköset wappuoluet sais aikaseks, kesäksi sitten nestehiivalla.

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Su Huhti 07, 2013 14:52 pm

Neutraalisuus ei itselleni ole mikään ongelma koska belgihiiva alkaa helposti itselläni tökkimään ja saisonia tulee juoda paljon kerralla, esim heinätöiden tai nurmikonleikkuun aikana, siinä ei tökkiminen silloin ole hyvä. :jano:
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde

Avatar
Ssami
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 206
Liittynyt: To Helmi 10, 2011 20:28 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Oulu

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Ssami » Pe Huhti 12, 2013 12:49 pm

Aivan aivan :P Just mittailin oman saisonin ominaispainon, jossa 5,3% maltaista kidesokeria. Oli ominaispaino tippunut vähän yli viikossa arvoon 1.005, joten tänään taidan jo pullottaa, jotta varmasti kerkeää karbonoitumaan wapuksi. Tai huomenna. Vähän jäi vaan huolestuttamaan, kun pinnassa ajelehti n. 5cm halkaisijaltaan oleva valkoinen lautta ja tuoksu oli jokseenkin outo. Toisaalta, ei oo käyminen varmastikaan aivan lopussa, liekkö siitä se haju...

Avatar
Joppo
Kisälli
Kisälli
Viestit: 881
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Riihimäki
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Joppo » Pe Huhti 12, 2013 13:27 pm

Kuvia tuosta lautasta?

Avatar
Ssami
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 206
Liittynyt: To Helmi 10, 2011 20:28 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Oulu

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Ssami » Pe Huhti 12, 2013 13:38 pm

Tuossa http://files.myopera.com/samii91/albums ... 000331.jpg

Jos tuota nyt ihan lautaks voi sittenkää kutsua, aivot rekisteröi sen jokseenki paljon pahemman näköseks.

Avatar
Ssami
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 206
Liittynyt: To Helmi 10, 2011 20:28 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Oulu

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Ssami » To Huhti 18, 2013 17:17 pm

Nyt lasissa kyseinen saison, suht neutraalia tosiaan, mutta kyllä sieltä se belgihiivaisuus pilkottaa. Tykkään! :jano:

ölppänä
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 29
Liittynyt: La Tammi 25, 2014 14:24 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja ölppänä » Ma Helmi 03, 2014 17:54 pm

Terve foorumille!

Ensimmäinen postaus ja ensimmäinen pano pussimäskäämällä ja otsikon mukaisella hiivalla. Nyt neljäpäivää ollut käymispöntössä ja jo kolmenpäivän jälkeen vesilukko ei enää pulputtanut. Tänään mittasin, OG selvästi alle 1.010. Onko tämä mahdollista vai onko selvästi jossa muualla vika? Käymistilan lämpötila aika korkea 26-29 astetta.

Kiitoksia jo etukäteen mahdollisista vastauksista :D

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Jaakko » Ma Helmi 03, 2014 21:56 pm

ölppänä kirjoitti:Terve foorumille!

Ensimmäinen postaus ja ensimmäinen pano pussimäskäämällä ja otsikon mukaisella hiivalla. Nyt neljäpäivää ollut käymispöntössä ja jo kolmenpäivän jälkeen vesilukko ei enää pulputtanut. Tänään mittasin, OG selvästi alle 1.010. Onko tämä mahdollista vai onko selvästi jossa muualla vika? Käymistilan lämpötila aika korkea 26-29 astetta.

Kiitoksia jo etukäteen mahdollisista vastauksista :D


Ihan normaalia että käy noin nopeasti tuossa lämpötilassa.

BeerAmogh
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 14:10 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: turku
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja BeerAmogh » Ti Helmi 04, 2014 10:42 am

Jos kyseinen hiiva kiinnostaa enemmän niin homebrewtalk:sta löytyy paljon tietoa lämpötila yms vaikutuksesta kyseisen hiivan käyttäytymiseen.

pitää näköjään pistää listalle :cheers2:

Avatar
Hayke
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Loka 17, 2011 10:40 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Rauma
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja Hayke » Ti Helmi 04, 2014 13:15 pm

Kiitos linkistä. Kyllähän kesäksi täytyy saison polkaista.

DeGarre
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1115
Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Englanti
18 tai yli: Olen

Re: Lallemand Belle Saison kuivahiiva

ViestiKirjoittaja DeGarre » Ti Helmi 04, 2014 13:38 pm

Kyllä, yksi belle saison jääkaapissa ja täytyyhän se pakollinen kevät-saison panna, itse ajattelin noin 5 volttia, spelttiä ja ruismallasta sävähdykseksi, humalointi varmaan melko perinteikästä jaloa-sellaista jollei sitten jotain kiwi-pussukkaa ole auki valmiina.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde


Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija