WLP400 Belgian Wit

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

WLP400 Belgian Wit

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Su Marras 18, 2012 22:38 pm

Kahden litran startterin tein White Labsin putkilosta 18 litran satsille (eli yhteensä 20 litraa käymispönttöön). Vaikuttaisi hitaalta hiivalta ja samaa näyttävän sanovan muutkin esim. White Labsin sivulla olevissa asiakkaiden arvosteluissa. Hitaasta käymisestä huolimatta vaahtoa ja hiivakokkareita tuli vesilukosta niin paljon, että piti avata kansi. Jätin sen siihen pöntön päälle toki, ettei mene mitään ei-toivottua sisään. 21,6 astetta on tällä hetkellä oluen lämpötila, huoneessa tuossa kohdassa joku 19, eli ainakaan liian kuumana käy. Voi olla että vierrekin on erityisen vaahtoavaa. Brewfermin kuivattua vehnämallasuutetta 2,6 kiloa ja ruokalusikallinen vehnäjauhoa keiton lopussa pysyvää sameutta tuomaan.

Haju on lupaavan wit-tyylinen. Makuarvioita sitten myöhemmin.

Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa