Wyeast #3725 Biere de Garde

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Wyeast #3725 Biere de Garde

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Pe Loka 12, 2012 14:07 pm

Tälläisellä tein ensimmäisen Saison-tyylisen olueni, jonka sain vihdoin eilen laitettua kegiin ja ulos parvekkeelle jäähtymään. On kyllä huikean hyvää. Mausteisuutta ja hedelmäsyyttä löytyy ja yllättäen myös makeutta, vaikka olut kävi aina ominaispainoon 1,004 asti. Ei ollenkaan ohutta tai vetistä myöskään.

Käyminen alkoi 18 asteessa parvekkeella huovan alla, ja lähti iloisesti pulputtamaan siellä. Vuorokauden kulutta siirsin sisätiloihin, jossa lämpeni n. 23 asteen tuntumaan. Lukemat mitattu pöntön kylkeen liimatusta mittariliuskasta, jonka tarkkuudesta ei ole havaintoa. Pönttö oli kuitenkin peitetty huovalla siten, että lukeman pitäisi edustaa itse oluen lukemaa, eikä niinkään ympäröivän ilman. Kolmen päivän päästä oli käyminen vesilukon perusteella pysähtynyt lukemaan 1,012, jolloin laitoin lämpötyynyn pöntön alle, jolla nostin sen n. 25-26 asteeseen. Käyminen jatkuikin, ominaispaino tippui muutamassa päivässä lukemaan 1,005. 2 viikon jälkikäyminen 10 litran lähdevesipulloissa, ja tynnyröinnin hetkellä ominaispaino oli 1,004.

Suosittelen kokeilemaan kyseistä hiiva, mikäli sitä on saatavilla. Näyttää olevan joku erikoiserä, minkä huomasin vasta olutta tehdessä. En tiedä onko miten paljon erilainen kuin vaikkapa 3724. Otin suoraan paketista kahteen steriloituun 4 cl lasipulloon lirauksen talteen ja sekundääristä ehkä 2 dl tiivistä hiivaa, että voi käyttää myöhemminkin.

Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija