Brewferm Blance

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Pe Marras 18, 2011 13:39 pm

Testailin Brewferm Blance -kuivahiivaa yhden witbierin panemisessa. Tuli hyvää.

Nyt huvittaisi tehdä samalla hiivalla jonkinlainen weizenbock-kokeilu. Yritin kooklettaa tietoa tuon alkoholin kestävyydestä, mutta ei tullut mitään tietoa vastaan. Onko kellään kokemusta, mitä tuo ainakin kestää? Mitä perus ale-hiivat ylipäätään normaalisti kestää? Tarkoitus on saada prosentteja n. 10, mikäli hiiva vain pystyy siihen.

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja suorama » Pe Marras 18, 2011 14:04 pm

Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Pe Marras 18, 2011 14:12 pm

Kiitos. Enpä itse onnistunut tuota tietoa löytämään. Täytyy siis tähdätä vaikka hiukan 9 % päälle pääkäymisessä, että pullokäymiseenkin vielä riittäisi hönkää.

Raportoinen tuloksista myöhemmin.

Avatar
Joppo
Kisälli
Kisälli
Viestit: 881
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Riihimäki
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Joppo » Pe Marras 18, 2011 14:48 pm

suorama kirjoitti:http://hopville.com/brewing-ingredients/yeast/59/info/specs
Tuon mukaan Tolerance olisi 10

Löysin toisen paikan, jossa sanottiin 5%, joten kannattaa varmaan kysyä suoraan Brewfermiltä: info@brewferm.be

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Pe Marras 18, 2011 14:55 pm

Joppo kirjoitti:
suorama kirjoitti:http://hopville.com/brewing-ingredients/yeast/59/info/specs
Tuon mukaan Tolerance olisi 10

Löysin toisen paikan, jossa sanottiin 5%, joten kannattaa varmaan kysyä suoraan Brewfermiltä: info@brewferm.be

Laitoinkin niille jo postia, mutta kyselin myös täällä, kun eivät aina ole kaikkiin kysymyksiin ennenkään vastanneet. Kyselin niiden kuivamaltaista joskus ja vastasivat jotain, mutta kun kyselin tarkennusta, en enää saanut vastauksia. Ehkä eivät tiedä itsekään, kun ne kuivamaltaat ilmeisesti tulevat jostain ulkoa.

Laitan tänne tietoa tuosta hiivasta, jos vastaavat.

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Pe Marras 18, 2011 16:10 pm

Tässä vastaus:

"I guess to that 8 to 10 % ABV should be no problem with this yeast, provided you adjust your pitching rate accordingly. However, for this type of yeast, unfortunately, we don't have official data on the alcoholtolerance of this yeast. I will try to obtain this information for you."

Eli pitäisi onnistua. Koska olin ajatellut tehdä 8 litran satsin, niin hiivan määräkin on sopiva, kun pussi on tarkoitettu noin tuplamäärälle vierrettä, jonka vahvuus on noin puolet.

Mazku
Oppilas
Oppilas
Viestit: 156
Liittynyt: La Helmi 04, 2012 12:09 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Mazku » Su Maalis 11, 2012 1:11 am

Osaako joku sanoa tuleeko kyseinen hiiva Brewfermin wheat-uutteen mukana? Brewfermin sivuilla ei suoraan sanota, mutta ainakin mainostetaan että maku olisi aito blanche. Osaatteko muuten sanoa sopisiko kyseinen hiiva witbierin lisäksi myös hefeweizeneihin? Tuo SAFBREW WB-06 -hiiva vaikutti ainakin siihen sopivalta.

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Su Maalis 11, 2012 21:21 pm

Mazku kirjoitti:Osaako joku sanoa tuleeko kyseinen hiiva Brewfermin wheat-uutteen mukana? Brewfermin sivuilla ei suoraan sanota, mutta ainakin mainostetaan että maku olisi aito blanche. Osaatteko muuten sanoa sopisiko kyseinen hiiva witbierin lisäksi myös hefeweizeneihin? Tuo SAFBREW WB-06 -hiiva vaikutti ainakin siihen sopivalta.


Jos kyseessä on Brewfermin humaloimaton nestemäinen uute, niin siinä ei ole mitään hiivaa mukana. Sellaisesta teimme juuri mainion vehnäoluen, johon hiivaksi tuli juurikin tuo blanche. Kaiketi WB-06 olisi juuri hefeweizeniin oikeammanlainen hiiva.

Toimi muuten oikein hyvin tuo Blance myös tuossa yli 9 % vahvuisessa oluessa, hiilihapotkin muodostuivat nopeasti.

Mazku
Oppilas
Oppilas
Viestit: 156
Liittynyt: La Helmi 04, 2012 12:09 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Mazku » Ma Maalis 12, 2012 0:15 am

Brewfermiltä näyttäisi löytyvän myös humaloitu vehnäuute ja sivujen mukaan hiiva tulee mukana. http://www.kotiviini.fi/fi/vehna-oluet.php

Mazku
Oppilas
Oppilas
Viestit: 156
Liittynyt: La Helmi 04, 2012 12:09 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Brewferm Blance

ViestiKirjoittaja Mazku » Ma Maalis 19, 2012 16:33 pm

Eli kyselin tästä melkolta ja Brewfermiltä ja molemmilta tuli kielteinen vastaus eli se sisältää vain tavallisen pintahiivan, joka löytyy kaikista Brewfermin kiteistä.


Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa