Safale S-04

Oletko käyttänyt jotain hiivaa ja haluat kertoa sen ominaisuuksista jotain?
Etkö löydä tietoa haluamastasi hiivasta, kysy se?
Käytä otsikkona hiivan nimeä / tyyppimerkintää.

Valvojat: suorama, Elmo

Juhani Palttala
Kisälli
Kisälli
Viestit: 553
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 14:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja Juhani Palttala » Ti Tammi 14, 2014 23:10 pm

Nopeahan tuo on aina. Ennätys huoneenlämmössä taitaa olla, että pääkäyminen oli ohi vuorokaudessa.

Nykyään, kun aloitan tällä hiivalla yleensä 19 asteessa ja nostan siitä hallitusti johonkin 20-22 asteeseen parin ensimmäisen päivän aikana, niin käyminen on hitaampaa, n. 4 päivää näppituntumalta ja lokeja katsomatta.

Mustola
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 373
Liittynyt: To Elo 08, 2013 20:20 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomesta
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Viinikka ja Merijärvi

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja Mustola » Ke Tammi 15, 2014 8:26 am

Omat pintahiivaoluseni olen useimmiten pannut S-04:lla... Konstailematon ja varma kuivahiiva... Oma kokemus ollut, että lähtee helposti käymään ripotteli sen kuiviltaan vierteseen tai turvotti laihassa spraymallas litkussa (nykyään käytän viimeksimainittua mallia)... Useimmiten teen niin, että toinen satsi vanhojen mällien päälle :mrgreen: .... Se lähtee käymään melkeempäs niin, ettei ehdi pönikkää sulkea.... Pääkäyminen hetkessä ohi... Useimmiten käyminen loppuu 1.012-1.014 hötteisiin..

Martin
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: Ti Marras 22, 2011 18:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja Martin » To Tammi 23, 2014 18:56 pm

Käytin ensimmäistä kertaa tätä hiivaa. Olut kävi kolme viikkoa 16:sta asteessa. Viikon karbonointi kegissä jonka jälkeen toinen viikko viileässä. Maku on kyllä aika pitkälle sitä mitä odotinkin, ja vaahtoa muodostuu ja se säilyy ihan kivasti, mutta tuoksussa on varsinki heti lasiin laskun jälkeen epämiellyttävä hiivan haju. Onko tämä normaalia ja poistuu ajan kanssa, vai onkohan tässä jokin pöpö päässyt iskemään?
Viimeksi muokannut Martin, Ke Maalis 05, 2014 20:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja Kiljumies » To Tammi 23, 2014 19:21 pm

Oletko jo monta mukillista kegistä laskenut?

Martin
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 295
Liittynyt: Ti Marras 22, 2011 18:18 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja Martin » To Tammi 23, 2014 19:32 pm

Ehkä noin litra on tullut laskettua. Lasin pohjalle ei ainakaan painu hiivaa, vaikka se vähän aikaa seisoisikin.

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja Kiljumies » To Tammi 23, 2014 21:48 pm

Mulla on ollut monesti niin että tasasesti paranee kegi loppua kohden. Enkä nyt tarkoita kertaistumalta juomista. Pulloissa hiivan laskeutuminen on mielestäni jotenkin pysyvämpää ja ne kestävät liikuttelua kegejä paremmin.

Avatar
kaljakori
Oppilas
Oppilas
Viestit: 149
Liittynyt: Ke Huhti 30, 2014 21:26 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Åbo
18 tai yli: Olen

Re: Safale S-04

ViestiKirjoittaja kaljakori » La Huhti 25, 2015 22:17 pm

Melkoisen hiivakakun muodostaa jo puolella pussilla 1.034 vierteessä. Kahden viikon kohdalla kakku on suht tiiviinä kiekkona astian pohjalla, eikä juurikaan valu vaikka käymisastian pohjan nostaa pinelle kulmalle lappoamisen maksimoimiseksi.
Käytti 1.009:ään tuon vierteenkin (ei lisättyä sokeria).

Eli lisääntyy hyvin ja toimii hyvin myös 22C:ssä.


Palaa sivulle “Arvostelut merkeittäin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa