Kehittelin tämmöisen nykyisen kotikaupunginosani mukaan nimetyn Wee Heavyn ja kaikki tykkäsivät kovasti. Pehmeä, täytetäinen, täynnä tummia aromeja. Lopullinen FG jäi arvoon 1.033 (OG:n ollessa 1.096) attenuaation ollessa 65% jota tässä suurinpiirtein haettiinkin. Tein tämän osittain siksi että en saanut parista yrityksestä tehdä Imperial Stout:ia irti sitä mitä halusin, mutta tästä sain.
Se mikä tämän suhteen kovasti hämmästytti oli se, että eräänä iltana maistelin aivan sattumalta peräkkäin tätä ja Aventinusta ja huomasin, että nehän muistuttavat toisiaan aika lailla.
HOME BREW RECIPE:
Title: Pajamäki Wee Heavy
Brew Method: All Grain
Style Name: Wee Heavy
Boil Time: 90 min
Batch Size: 15 liters (fermentor volume)
Boil Size: 18.3 liters
Boil Gravity: 1.076
Efficiency: 68% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.093
Final Gravity: 1.026
ABV (standard): 8.77%
IBU (tinseth): 32.64
SRM (daniels): 20.72
FERMENTABLES:
5 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (76.3%)
0.05 kg - United Kingdom - Roasted Barley (0.8%)
0.5 kg - Belgian - Special B (7.6%)
1 kg - Weyermann Barke Munich (15.3%)
HOPS:
50 g - Fuggles, Type: Pellet, AA: 4.88, Use: Boil for 60 min, IBU: 32.64
MASH GUIDELINES:
1) Temperature, Temp: 68 C, Time: 90 min, Amount: 16.5 L
2) Sparge, Temp: 70 C, Time: 0 min, Amount: 6 L
Starting Mash Thickness: 2.52 L/kg
YEAST:
White Labs - Edinburgh Scottish Ale Yeast WLP028
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 72.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 18.33 - 21.11 C
Fermentation Temp: 21 C
Pitch Rate: 0.75 (M cells / ml / deg P)
This recipe has been published online at:
https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... -wee-heavy
Generated by Brewer's Friend - https://www.brewersfriend.com/
Date: 2018-07-26 14:17 UTC
Recipe Last Updated: 2018-07-26 14:16 UTC
Pajamäki Wee Heavy
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa