BrewDog #70 Old World Russian Imperial Stout

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

jylppö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2015 10:58 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kalajoki
18 tai yli: Olen

BrewDog #70 Old World Russian Imperial Stout

ViestiKirjoittaja jylppö » Ma Marras 20, 2017 14:04 pm

Onkohan tuossa reseptissä virhe, kun 20l satsiin menis melkein 14kg mallasta ja kuitenkin OG 1.075 :lol:
Edit: Tuo virhe olikin vain tuossa xml muodossa. BS antaa tuolla reseptillä OG 1.147
Reseptin mukaan Target OG 1.075 ja FG 1.014. Miten tuosta tulee ABV 9,5%. Laskurit antaa reilun prosentin vähemmän.

Tässä suunniteltu resepti munkille BS2 ohjelmalla:

Batch Size: 10,00 l
OG 1.080
FG 1.009
IBU 80
ABV 9,5%
Efficiency: 62,00 %
Est Mash Efficiency: 68,2 %

Maltaat:
3,63 kg Pale Ale Malt, Extra (Simpsons ) (3,4 EBC) 83,0 %
0,37 kg Crystal, Extra Dark (Simpsons) (475,0 EBC) 8,4 %
0,17 kg Carafa Special 3 (262,9 EBC) 3,8 %
0,17 kg Caramalt, Premium English (Simpsons) (60,0 EBC) 3,8 %
0,04 kg Chocolate (510,1 EBC) 1,0 %

Humalat:
7,72 g Galena [12,50 %] - Boil 60,0 min 20,0 IBUs
7,72 g Herkules [14,50 %] - Boil 60,0 min 23,2 IBUs
7,72 g Magnum [11,20 %] - Boil 60,0 min 17,9 IBUs
5,00 g Galena [12,50 %] - Boil 30,0 min 10,0 IBUs
5,00 g Magnum [11,20 %] - Boil 30,0 min 8,9 IBUs
12,50 g Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min 0,0 IBUs
12,50 g Galena [12,50 %] - Boil 0,0 min 0,0 IBUs

Hiiva:
Wyeast 1272 American Ale II

Mäskäys 64c/90min. Käyminen 19c.

Löysin vinkkiä BM panijalta, jota kannattaa varmaan noudattaa ainakin mäskäyksen osalta.
I recommend for High-gravity a Double Mash method for Braumeister 20l, efficiency 65 % for that

Instructions

. First Mash:
Half of the grains whitout black malt in the pipe, make
the Sparge to reach 25 L for that 4l sparge warter.

. Second Mash:
Other half of the grains in the pipe with black malt in the last 40 minutes will prevent the extraction of hash tannins in your beer

Aerate the wort with pure oxygen or filtered air and pitch 2 American ale II

.First fermentation at 17 to 20 c˚ 15 days
.Secondary fermentation 10 days at 20 c˚ "Optional 30g Coconuts Nibs in the hopbag"

.Cold crash "15 days" at 0c˚

Kannattaako tuohon säätää jokin BS vesiprofiili?

jylppö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2015 10:58 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kalajoki
18 tai yli: Olen

Re: BrewDog #70 Old World Russian Imperial Stout

ViestiKirjoittaja jylppö » La Marras 25, 2017 17:27 pm

Tuli pantua tämäkin ja sen verran vähän (4,37kg) oli maltaita, että kerralla mäskäsin. Pönttöön meni n.11l ja OG 1.084, joten täytyy hieman säätää tehokkuutta ylöspäin. Maltaat oli kylläkin Naalin vahingossa mylläämiä, joten taitaa olla hieman tiukemmalla säädöllä mylly. Suklaamaltaat nakkasin pariksi minuutiksi kiertoon. Kyllä tuosta aika mustaa tuli.

Teppo saalasmaa
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 212
Liittynyt: Ke Touko 04, 2016 9:46 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kuikkapanta
18 tai yli: Olen

Re: BrewDog #70 Old World Russian Imperial Stout

ViestiKirjoittaja Teppo saalasmaa » Ti Marras 28, 2017 23:29 pm

Melko vähän kuitenki tummaa mallasta tuossa. Tosin eipä sitä kovin paljon ollut viikko sitte maistamassani ikutursossakaan ja ei voinut kyllä huonoksikaan sanoa.

cob
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 246
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 18:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: oolu
18 tai yli: Olen

Re: BrewDog #70 Old World Russian Imperial Stout

ViestiKirjoittaja cob » Ke Marras 29, 2017 8:37 am

Kas, Galenaa aromimaltaana. Tuliko lopputulokseen mustaherukkaa, niinkuin omaan red aleen ?

edit: pöh, pöntössähän tuo toki vielä on
Kävelyä, kaljaa ja kuvia - https://exposedpaths.exposure.co/

jylppö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 143
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2015 10:58 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kalajoki
18 tai yli: Olen

Re: BrewDog #70 Old World Russian Imperial Stout

ViestiKirjoittaja jylppö » Ke Marras 29, 2017 12:18 pm

cob kirjoitti:Kas, Galenaa aromimaltaana. Tuliko lopputulokseen mustaherukkaa, niinkuin omaan red aleen ?

edit: pöh, pöntössähän tuo toki vielä on

Joo, pulputtelee vielä :jano:


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa