Ruthless Rye IPA

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ti Touko 09, 2017 19:42 pm

Sierra Nevada jakoi mainion ruis IPA:n reseptin

ruthless rye.PNG
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja miguels » Ti Touko 09, 2017 22:18 pm

Joo niin jakoi ja mulla menee seuraavaksi panoon tämä. Ekaa kertaa rukiin kanssa tekemisissä.

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja petedad » Ti Touko 09, 2017 23:03 pm

Tästä on olemassa myös toinen versio jonka itse tein. Pidin siitä todella paljon. Oli muuten ensimmäinen olut missä tein ensivierre humalanlisäyksen.
https://www.homebrewersassociation.org/ ... rye-clone/

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja miguels » Ma Elo 07, 2017 12:45 pm

Tämä onnistui ihan hyvin, tuli pikkasen tuhdimpaa eli 7,3%.
Humalat peittoaa tässä maltaat aika tehokkaasti ja se vähän harmittaa. Maku on aika perusjenkki-ipamainen, ruista on vaikeata hahmottaa taustalta. Hiivana US05. Meni hiukan alihiivattuna 20 litran satsiin kun OG oli jossain 1070 paikkeilla, mutta hienosti kävi loppuun jo neljässä päivässä.

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ma Elo 07, 2017 19:47 pm

Pitääpä panna tuo syksyksi. Katselin että 40L crystalia ei oikein ole tarjolla niin olisiko caramunich 90EBC käypä korvike? Vikingillä olisi myös caramel 100EBC.
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja miguels » Ma Elo 07, 2017 21:31 pm

Mulla tais olla Crystal 50L ja jonkun verran tummempaa tuosta tuli. Makuun tuskin vaikutti ollenkaan.

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ti Elo 08, 2017 7:00 am

Katselin myös että tuossa reseptissä ruista tulisi 8%. Tuntuu pieneltä. Pitäisiköhän ihan hieman nostaa määrää. Edellisessä ruis IPAssa oli 15%.
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

Avatar
timox
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: La Loka 17, 2015 20:49 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jokioinen
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja timox » Ti Elo 08, 2017 8:30 am

Itse tein viimeksi ruis ipan jossa oli ruista 25% ja vielä lisäksi 7.5% ruishiutaleita. Loput sahtimallasta. Vieläkin saisi melkein olla enemmän

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ti Elo 08, 2017 12:17 pm

Kun nyt rukiisista puhutaan niin tuosta pidin kovasti.

http://www.craftedpours.com/homebrew-re ... rine-notes
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja miguels » Ti Elo 08, 2017 13:59 pm

Saispa jostain tuota orkkis Ruthlessia testiin niin olisi kiva vertailla.
Voisi tosiaan laittaa lisää ruista ja harkita humaloinnin tiputtamista myös.

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ti Elo 08, 2017 15:59 pm

Mietin tuota isoa määrää magnumia. Olen käyttänyt pelkästään katkeroihin ja netti pullollaan sitä että aromi on neutraali. No ehkä sillä paikkansa on tuossa.
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja miguels » Ti Elo 08, 2017 17:06 pm

Samaa ihmettelin itsekin mutta seurasin reseptiä täysin, koska kyseessä kuitenkin hyvä ja arvostettu panimo. En tiedä onko tuoreissa kukinnoissa sitten enemmän aromia tai makua.

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ti Elo 08, 2017 20:33 pm

Olisiko rukiin kanssa hyvä pitää proteiinitauko? Edellinen ruis tekele oli aika paksua viskositeetiltään. Lueskelin että protskutauko voisi tuohon auttaa.

Tämmöinen olisi nyt kiikarissa:

4,91 kg Pale Ale (2-row) (6,0 EBC) Grain 1 82,3 %
0,62 kg Rye Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 2 10,4 %
0,38 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC) Grain 3 6,3 %
0,06 kg Chocolate Malt (Simpsons) (1183,5 EBC) Grain 4 1,0 %
14,33 g Bravo [16,60 %] - Boil 90,0 min Hop 5 29,3 IBUs
21,50 g Hallertau Magnum [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 16,0 IBUs
21,49 g Chinook [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 7 6,4 IBUs
11,34 g Hallertau Magnum [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 3,4 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 9 -

Protein rest Heat to 52,0 C over 5 min 52,0 C 20 min
add malt pipe Add 25,81 l of water and heat to 68,0 C over 20 min 68,0 C 90 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 5 min 78,0 C 10 min
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Ruthless Rye IPA

ViestiKirjoittaja petedad » Ke Loka 25, 2017 9:50 am

Tästä tuli huikean parempi kuin tuosta omavinkkaamasta reseptistä. Tuossa miettinyt että voisiko tämänpohjalta tehdä Barley winen? Osa rukiista vielä karamellisoidusta rukiista ja voltit sinne 10% tietämiin? Mitä olette mieltä?


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa