Kevyen kevätvehnän kuivahumalointi: kannattako?

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

worf123
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 28
Liittynyt: To Maalis 02, 2017 9:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Salo
18 tai yli: Olen

Kevyen kevätvehnän kuivahumalointi: kannattako?

ViestiKirjoittaja worf123 » La Maalis 04, 2017 17:00 pm

Laitoin olutta, joka on tarkoitettu kevyeksi ja keväiseksi. Eli melko raikkaaksi mutta hieman vehnäisen makeaksi kuitenkin, 4 kg vehnämallasta 2 kg Pale Alea 21 litraan olutta. White Labs 300 Hefenweize Ale hiivalla.

Mausteiksi laitoin 15 minuuttia 10 g Challengeria ja 5 minuuttia 10 g Cascadea seka 5 g korianteria ja 5 g pomeranssinkuorta.

Mietin että tuleeko noin pienestä humalamäärästä mitään raikkautta?

Kannattaisiko kuivahumaloida se jommalla kummalla noista edellämainituista. Toisaalta en haluaisi peittää kokonaan sitä vehnämäisyyttäkään.

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 148
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Kevyen kevätvehnän kuivahumalointi: kannattako?

ViestiKirjoittaja petedad » Su Maalis 05, 2017 3:26 am

Itse kuivahumaloin singlehop hefeni tässä taannoin. Panopäiväkirjaan tuli merintä "kuivahumalointi ei kuulu tähän olut suuntaan". Eli vastaisin että ei. Edellä mainuttu humalointi peitti tyylisuunnan alle joka tuskin on tarkoitus. Toki joku maltillisempi humalonti voisi tulla kyseeseen. Itselläni kuivahumalaa meni 40g 20l satsiin.

worf123
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 28
Liittynyt: To Maalis 02, 2017 9:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Salo
18 tai yli: Olen

Re: Kevyen kevätvehnän kuivahumalointi: kannattako?

ViestiKirjoittaja worf123 » Su Maalis 05, 2017 13:11 pm

Taidan jättää väliin. Kiitos neuvosta.

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 699
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Kevyen kevätvehnän kuivahumalointi: kannattako?

ViestiKirjoittaja Matts » Ma Maalis 06, 2017 8:54 am

Tietysti kannattaa muistaa että 40g on jo ihan tuntuva määrä kuivahumalaa. Pieni määrä 5-10g/20l voi toimiakkin. Mutta pääsääntöisesti itekkin jätän vehnikset kuivahumaloimatta.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa