Sivu 1/1

Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: To Tammi 19, 2017 16:38 pm
Kirjoittaja Dipadude
Morjesta!

Suunittelen tässä alkukevään panoja ja alkoi jotenkin houkuttelemaan tämmöinen Sierra Nevadan uusi keksintö.

http://www.sierranevada.com/beer/year-r ... al-torpedo

https://youtu.be/9bJlEi0hNUk

Tätä ei varmaankaan ole moni vielä täällä kotimaassa maistanut. No kuitenkin tämän tyylisen oluen paneminen kiinnostaa ja sivustolla mainitaankin nuo raaka-aineet kivasti. Nyt kaipaisin kokeneiden näkemystä mäskäykseen ja raaka-ainemääriin.

Münichiä ei varmaankaan tule kuin max 10 %?

Humaloida saa varmaan ihan reilulla otteella keitossa ja kuivana. Mutta entäs tuo mäskäys? Single infusion 66c?

Entä hunaja? Missä vaiheessa mukaan ja paljonko?

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Su Tammi 22, 2017 17:13 pm
Kirjoittaja matia-s
En ole kyseistä olutta maistanut, mutta pari kommenttia.

Itse tein viimeksi jenkkihumaloidun ipan jossa oli 13.2% munichia, lisäksi 3.8% caramunichia. Ei ollut ollenkaan liikaa.

Honeylla tarkoitetaan varmasti honey maltia eikä varsinaista hunajaa. Tullut vastaan useissa mielenkiintoisissa resepteissä mutta suomalaisissa nettikaupoissa en ole vielä hunajamaltaaseen törmännyt.
Esim http://www.northernbrewer.com/gambrinus ... honey-malt

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Su Tammi 22, 2017 17:51 pm
Kirjoittaja Dipadude
Okei meni mielenkiintoiseksi...mites ton nyt sitten korvaisi vai jättääkö pois kokonaan ja tilalle vain vaikka tuo mainitsemasi caramunich?

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Su Tammi 22, 2017 21:14 pm
Kirjoittaja Naali
Joo, tuo 50 EBC honey malt on uniikki tuote Kanadalaisen Gambrinuksen katalogissa. Raijaaminen eurooppaan keskimäärin jokseenkin hinnakasta. Vikingiltä kyllä tuli taannoin siellä lisenssillä tehtyä Colorado Maltingin honey maltia, missä tosin väri on 10 EBC ja varmaan muutakin eroa. Melano lightia jollain englannin foorumilla joku kanssa suositteli ja Imperial Maltia toisella.

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Su Tammi 29, 2017 19:22 pm
Kirjoittaja Dipadude
Tämmöistä viritystä olisi tulossa. Miltä vaikuttaa?

En ole aikaisemmin käyttänyt näitä White Labsin hiivoja ja tähän pitäisi kai tehdä nyt sitten startteri. Onko neuvoja antaa?

Pitääkin vielä lisätä dry hoppi tähän...Ehdotuksia?

BeerSmith_2.jpg

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Pe Tammi 12, 2018 9:37 am
Kirjoittaja Pohjahiiva
Mitenkäs humalointi toimi trooppisten hedelmien (mango, papaya, kärsimyshedelmä) aromien esiin tuomisessa? Huomasitko muuta mielenkiintoista kokeilusta?

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Su Tammi 21, 2018 13:22 pm
Kirjoittaja Dipadude
Tässä kokeilussa makeus peitti lähes kaiken. En jatkossa käytä tuota Munich ja Honig mallasta ainakaan samaan aikaan.

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Lähetetty: Su Tammi 21, 2018 15:58 pm
Kirjoittaja Naali
Mitä vähän maistelin rinnakkain ennen kuin kaikki jäljelläolevat honeymaltit savustuivat tyystin niin aika eri kamaa tuo Viking/Colorado Honig olikin. Gambrinuksessa oli selkeä happamahko vivahde mukana. Vaikuttaisi spekseiltään aika 1:1 Colorado Honigin kanssa olevan tuo nyt Golden Alena myytävä uudempi mallas Vikingiltä.