jouluista stouttia suunnitteilla

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

BaW89
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2016 21:36 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

jouluista stouttia suunnitteilla

ViestiKirjoittaja BaW89 » Ti Syys 06, 2016 20:14 pm

Elikkäs eka stout suunnitteilla ja jelppiä vähän kaivattaisiin. Suunnitelma tällä hetkellä

Eräkoko 20L
OG: 1.090
FG: 1.018
IBU: 60

maltaat:

Pale malt : 6kg
Kaurahiutaleet: 1kg
Suklaamaltaat: 400g
cara plus 150: 400g
chateu cafe: 400g
musta maltaat: 200g

humalat:

Magnum 25g 60min
Fuggless 20g 45min
Fuggles 20g 30min
Fuggles 20g 15min

mausteiksi olisi tarkoitus laittaa appelsiinin kuoria (nämä keittoon), vanilja, kardemumma, kaneli ja mausteneilikka ( nämä meinasin uuttaa vodkassa ja kaataa ennen pullotusta käymisastiaan).

mäskäys 90min@68 asteessa ja ulosmäskäys 10min@75asteessa
Keitto 60min

kuulostaako stoutilta ja muutenkin järkevältä? minkä verran käyttäisitte mausteita ettei ihan ylivyöryisi mutta olisivat kuitenkin mukavasti läsnä? Kiitoksia kommenteista :jano:

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: jouluista stouttia suunnitteilla

ViestiKirjoittaja petedad » La Syys 10, 2016 10:37 am

Itse löysin kaupan hyllyltä sokerin nimeltä Muscovadosiirappi. Tämä lupaa lakritsia makuun, varmaan sopii stouttiin paremminkin hyvin.

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 789
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: jouluista stouttia suunnitteilla

ViestiKirjoittaja Naali » La Syys 10, 2016 11:50 am

petedad kirjoitti:Itse löysin kaupan hyllyltä sokerin nimeltä Muscovadosiirappi. Tämä lupaa lakritsia makuun, varmaan sopii stouttiin paremminkin hyvin.


Tuota oli kanssa ainakin jossain vaiheessa kanssa kuivana ihan Muscovadosokeri-nimellä kaupasta. Toi myös aika vinkeää kahvimaista vibaa kun kerran laitoin teen sekaan makeuttamaan kun ei muuta ollut käsillä
http://www.panimonurkka.fi, toistaiseksi uusin yrittäjä kotiolutainesten kaupassa Suomessa

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: jouluista stouttia suunnitteilla

ViestiKirjoittaja petedad » Pe Syys 16, 2016 15:17 pm

Alkoi mietittyttämään tuo leipomosiirapin korvaaminen tällä sokerilla? Eli kun Iku-Turson reseptissä on 900g leipomosiirappia, niin kannattaako/voiko koko määrän korvata Muscovadosiirappilla/sokerilla? Vai tuleeko liikaa jo lakritsia? Kokemuksia? Hyviä arvauksia?

Teppo saalasmaa
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 212
Liittynyt: Ke Touko 04, 2016 9:46 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kuikkapanta
18 tai yli: Olen

Re: jouluista stouttia suunnitteilla

ViestiKirjoittaja Teppo saalasmaa » Pe Syys 16, 2016 15:28 pm

No siirapista luulisin että tulisi enemmän makua. Itse uskaltaisin käyttää, mutta kokemusta ei ole kuin siirapilla karbonoinnista.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa