IS

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

Teppo saalasmaa
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 212
Liittynyt: Ke Touko 04, 2016 9:46 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kuikkapanta
18 tai yli: Olen

Re: IS

ViestiKirjoittaja Teppo saalasmaa » To Loka 06, 2016 21:08 pm

New Recipe
Russian Imperial Stout

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 15.0
Total Grain (kg): 9.310
Total Hops (g): 106.00
Original Gravity (OG): 1.096 (°P): 22.9
Final Gravity (FG): 1.019 (°P): 4.8
Alcohol by Volume (ABV): 10.10 %
Colour (SRM): 74.9 (EBC): 147.4
Bitterness (IBU): 83.6 (Tinseth - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 49
Boil Time (Minutes): 120

Grain Bill
----------------
3.000 kg Finland - Pale Ale Malt (32.22%)
2.300 kg Finland - Sahtimallas (24.7%)
2.000 kg Finland - Dark Ale (21.48%)
0.640 kg Taloussiirappi (6.87%)
0.500 kg United Kingdom - Roasted Barley (5.37%)
0.200 kg Belgian - Chocolate (2.15%)
0.200 kg Belgian - Special B (2.15%)
0.200 kg Finland - Chocolate Malt (2.15%)
0.200 kg Finland - Crystal Malt 300 (2.15%)
0.070 kg Karbonointisokeri (0.75%)

Hop Bill
----------------
51.0 g Magnum Pellet (11% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (3.4 g/L)
30.0 g Fuggles Pellet (4.5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (2 g/L)
25.0 g East Kent Goldings Pellet (5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.7 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale - American Ale Yeast US-05


Tämmösellä meni sitten, mäskäystehokkuus kusi kyllä pahiten ikinä. en sekoitellut ja pumppu liruutti samaan kohtaan kokoajan. pumppu kavitoi vähän väliä ilman sekoitustakin niin en viitsinyt rikkoa mallaspatjaa sekoittelemalla... Totean kohta että vähemmän on enemmän :D

noo 2 tunnin keitto pelasti paljon mutta satsikoko tietenkin kärsi jonku litran, kun alunperin vierrettä olisi pitänyt olla 19l keiton jälkeen


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa