Suoraman Amber ale

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 657
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Suoraman Amber ale

ViestiKirjoittaja Matts » Ke Marras 14, 2012 15:50 pm

Moikka vaan taas.

Dunno onko suoramalla inboxi tukossa, mutta ei tunnu viestit tuolta "lähtevät"-kansiosta liikkuvan lähetettyihin. Eli kyssäriä Suoramalle:

Bonjasin tuolta sun blogista tuon sun amber alen reseptin. Kuinka lähelle red sealia osu? Väri taitaa origgiksessa olla karvan punervampi? Olusta ei saa tuota enää hanasta ja kovasti polttelee, niin kaverin kans aateltiin koeponnistaa tässä ennen joulua vielä tuotakin.

Onko mitään vinkkejä asian suhteen mitä kannattas muuttaa, jne?

Oma ajatelma:
3,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 60,3 %
1,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 25,9 %
0,50 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 3 8,6 %
0,25 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 4 4,3 %
0,05 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 5 0,9 %

Keitto 90 min,
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 6 18,2 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 20,0 min Hop 7 13,3 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 8 10,9 IBUs
40,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 11 0,0 IBUs

1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 9 -

Mäskäys:
Mash in: 10 min @ 30,0 C
Proteiinitauko: 15 min @ 50,0 C
Pääsetti: 60 min @65C

Huuhtelu 2 pathchissä 77 asteista vettä kunnes tuo 25l keittoastia astia on täynnä.

Ajatuksia saapi tulla muiltakin. Pitkällä keittoajalla ja proteiinitauolla tähtäsin että jos tulis kirkasta tuosta.

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Suoraman Amber ale

ViestiKirjoittaja suorama » Ke Marras 28, 2012 7:45 am

Näinhän tuli sitten vastattua kun paikalle pääsin. =/

Moron

Kyllä tuo oli oman makuni ja parin muunkin mieleen. Lähellä tuo oli Red Sealia, jopa niin lähellä, että äkkinäisempi ei eroa huomannut jollei vierekkäin päässyt maistamaan. Omani saattoi olla aavistuksen makeampaa tuoreena mutta tasaantui kyllä tasoihin muutaman viikon jälkeen.
Nyt kun tuota pullossa taas saa alkosta, on tullut muutama ostettua ja tuo tuntuu jopa makeammalta kuin muistikuvat antoivat ymmärtää.

Väri oli oikeastaan aika lähellä jos en väärin muista. Vienna on kuitenkin suht tummaa. Toki voin muista väärinkin. Hyvää tuo joka tapauksessa oli.
Pitääkin tehdä piakkoin uudelleen.

Vinkkiä en sen kummemmin osaa antaa mutta kyllä tuostakin näyttäisi hyvää tulevan.
Koska sinulla ei ole yhtään karamelli mallasta, saattaa olla, että lopputulos voi olla jonkin verran erilainen kuin Red Seal.
Tämä kuitenkin vain minun kuvitelmiani, ei totuus.
Jos haluat sellaista "makeaa" humala-aromia niin 1 - 0 min humala lisäys on paikallaan.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
Proudfoot
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 19:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Suoraman Amber ale

ViestiKirjoittaja Proudfoot » Ke Marras 28, 2012 8:24 am

Yks ajatus vaan. Mulle red sealin hedelmäisyys on aina tuonut vehnän mieleen.

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Suoraman Amber ale

ViestiKirjoittaja suorama » Ke Marras 28, 2012 10:17 am

Laitetaan nyt tämä alkuperäinenkin resepti näytille.
Niin tiedetään mistä on lähdetty.

Amber Ale 09 #1
3,75 kg Vienna
0,50 kg Crystall 100
0,50 kg Wheat
0,25 kg CaraPale
Mash.:
30 C 30 min
50 C 30 min
66 C 40 min
76 C 50 min

35g Centennial 45 min
56g Cascades 10 min
56g Cascades 2 min
56g Cascades 0 min

56g Cascades dry

21.3litraa ja 1.057 OG
California WLP 001 White Labs hiiva.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
Proudfoot
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 228
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 19:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jyväskylä
18 tai yli: Olen

Re: Suoraman Amber ale

ViestiKirjoittaja Proudfoot » Ke Marras 28, 2012 12:52 pm

Ahas, no niin seillähän onkin vehnää. Tajusin jotenkin, että tuossa avausviestissä ollut resepti olisi ollut se sinun, mutta eihän siinä niin itseasiassa väitettykkään. :) Vaikuttaapa hemmetin hyvältä reseptisi, täytyy ihan laittaa korvan taakse. Mielenkiintoinen ajatus että peruskamana onkin vienna ja jos on yli 200g cascadea niin eihän se voi pahaa olla.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa