Ruis IPA

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Ruis IPA

ViestiKirjoittaja Molder » Ma Marras 12, 2012 23:10 pm

Rukiinen jenkki IPA olisi suunnitteilla. Pussilla mennään.

Ruis IPA (American IPA)

Original Gravity (OG): 1.055 (°P): 13.6
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol (ABV): 5.40 %
Colour (SRM): 20.2 (EBC): 39.8
Bitterness (IBU): 56.7 (Average)

40% Sahtimallas
30% Dry Malt Extract - Wheat
20% Rye Malt
10% Crystal 150 tai jotain caraa

0.8 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort)
0.8 g/L Chinook (11.4% Alpha) @ 25 Minutes (Boil)
0.8 g/L Citra (11.1% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
0.8 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
1.7 g/L Chinook (11.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.7 g/L Citra (11.1% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)

Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 21°C with Safale US-05

Tässä vähän suuntaaa antava. Hieman Plevnan Smörre IPAn tyylinen hakusassa.

Vieläköhän tuota rukiin määrää voisi nostaa? Löytyisikö jotain muuta hiivaksi sopivaa? Muita kommentteja...
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

stive951
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: To Elo 22, 2013 8:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: shsd fsdf
18 tai yli: Olen

Re: Ruis IPA

ViestiKirjoittaja stive951 » To Elo 22, 2013 8:57 am

Vähän tämmöistä kehittelen kun alkaa nämä tummat talviset oluet tökkiä. Panovehkeetkin on vähän siellä sun täällä. Kattilakin pitäis hakea Ikeasta yms yms.
passit4sure pass 4 sure
Certkiller 350-018 braindumps Certkiller 350-018 braindumps
Certkiller 350-001 braindumps Certkiller 350-001 braindumps
Certkiller 70-662 braindumps Certkiller 70-662 braindumps

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 678
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruis IPA

ViestiKirjoittaja Molder » To Elo 22, 2013 11:48 am

Tää pitäis koittaa tehdä tosiaan jossain välissä kun ei ole ehtinyt. Sen verran olen rukannut et sahtimallas on vaihtunut pale-aleen ja vehnä DME maltaisiin. Vehnän määrää myös vähensin.
Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

Avatar
Liejumonsteri
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 89
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 13:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Ruis IPA

ViestiKirjoittaja Liejumonsteri » Ti Touko 30, 2017 14:53 pm

Tällainen Ruis-IPA tuli pantua alulle eilen:

8,5L
Pale ale 1374g (58%)
Still pot rye 550g (23%)
Crystal 100 270g (11%)
Light DME 200g (8%)

Mt Hood 22g 45min
Mt Hood 12g 15min
Cascade 15g 15min
Cascade 15g 5min
Cascade 20g 3min

Hiivana ½ pss Mangrove Jack M44 nesteytettynä + edellisestä erästä kerätty hiiva (myös M44).

60min pussimäskäys uunissa 10L kattilassa 6L veden kera. Mäskäyksen jälkeen liruttelin n. 4L vettä mallaspussin läpi, tuli myös puristeltua lähes väkivaltaisesti viimeisetkin nesteet pussista. Humalat lillui vielä 10min ajan keiton jälkeen kattilassa kunnes aloin jäähdyttelemään kattilaa tiskialtaassa vesi/jäähauteessa. Keittelin vierteen jäähdytyksen aikana vielä erikseen 200g Light DME:n 1,5L:ssa vettä sillä sain isommasta keitosta kokoon vain n. 7L vierrettä, tämän jälkeen ominaispaino näytti 1.061.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa