Valkoisen talon reseptit

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

att
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 6
Liittynyt: Su Joulu 25, 2011 12:26 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

Valkoisen talon reseptit

ViestiKirjoittaja att » Su Syys 02, 2012 16:05 pm


Avatar
äyni
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2981
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 14:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: TAMPERE

Re: Valkoisen talon reseptit

ViestiKirjoittaja äyni » Su Syys 02, 2012 21:20 pm

Hienoa

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1121
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Valkoisen talon reseptit

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » Ma Syys 03, 2012 12:28 pm

Inspired by home brewers from across the country, last year President Obama bought a home brewing kit for the kitchen.

Jää sitten rahaa vähän muuhunkin ja ei tarvitse olutta kaupasta kantaa. :mrgreen:

zivago11
Jäsen
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Maalis 31, 2017 16:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Rovaniemi
18 tai yli: Olen

Re: Valkoisen talon reseptit

ViestiKirjoittaja zivago11 » Pe Maalis 31, 2017 16:13 pm

Terve! Onko joku kokeillut? Löytyykö vastaavia tarveaineita esim. Melkolta?

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 857
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valkoisen talon reseptit

ViestiKirjoittaja Naali » La Huhti 01, 2017 10:31 am

Kyllähän tuollaiseen aika varsin samanlaisia kamppeita löytyy täältäkin päin. Tässä pieni käännös:

Light malt extract (LME): humaloimaton vaalea mallasuute, kaiketi jotain 10 EBC väriltään

Dry malt extract (DMe): kuiva mallasuute, kulkee myös nimellä spraymallas.

Katkerohumalien määrässä HBU on aika harvinainen täällä, tarkoittaa alfahapporosenttia kertaa humalan määrä unsseina. Eli 10% alfahapon humalaa tarvitaan yhteen HBUhun 1 unssi.

Amber Crystal malt lienee jotain 100-150 Ebc crystalmallasta tyyliin T50.

Corn sugar on sama kuin panimosokeri.

Gypsum on kipsiä, eli kalsiumsulfaattia, kovettamaan vettä.

Hallertau Aroma hops on kanssa vähän outo, mutta tarkoittanee mitä vaan sarjasta Mittelfruh, Hersbrucker ja Tradition.

Muuta erityisen outoa en noista löydä. Hunajan jättäisin keittämättä kun 5 min keittäessäkin aromi häipyy taivaan tuuliin.

Edit: Niin joos ja Crystal 20 viitannee lovibondeihin joka eurooppalaisella asteikolla on luokkaa 50 EBC täkäläisellä asteikolla.
Viimeksi muokannut Naali, La Huhti 01, 2017 17:56 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.

zivago11
Jäsen
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Maalis 31, 2017 16:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Rovaniemi
18 tai yli: Olen

Re: Valkoisen talon reseptit

ViestiKirjoittaja zivago11 » La Huhti 01, 2017 11:45 am

Kiitos! Täytyy lähteä kokeilemaan.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa