Now or Never Double NEIPA

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

cob
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 486
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 18:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: oolu
18 tai yli: Olen

Re: Now or Never Double NEIPA

ViestiKirjoittaja cob » Ti Huhti 09, 2019 16:19 pm

Tekaisin oluen viikonloppuna. London Ale III meinasi tehdä yllärit, lähti käymään 12 h sisään ja oli alle 48 tunnin päästä hiivauksesta ominaispainossa 1070 -> 1027, eli pisteessä jossa on hyvä heittää ekat kuivahumalat sekaan. Ihan lupaavan oloinen makunäyte. Varttitunnin "whirlpool" eli humalapussin huljuttelu tuntui irrottaneen ihan mukavasti aromeja, jotka eivät olleet tulleet käymisen myötä kaikki ulos vesilukosta.
Kävelyä, kaljaa ja kuvia - https://exposedpaths.exposure.co/

cob
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 486
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 18:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: oolu
18 tai yli: Olen

Re: Now or Never Double NEIPA

ViestiKirjoittaja cob » La Huhti 13, 2019 15:33 pm

^ Nopeeta, nopeeta. 6 vrk hiivauksesta ja oltiin tavoite-FG:ssä 1014, tai oikeastaan vähän tavoitteen allekin koska startattiin ylempää kuin reseptissä. Näytettä nesteliittimestä otettaessa spreijattiin samalla hiiva-humalamuhjua roiskaukset pitkin huoneen mattoa, nice! Tuoksu kiva, vihertävät läikät matossa ei niinkään. Galaxy-mosaic-citra tuoksuu nenääni loistavalta, ei ihme että samoja humalia käyttävä tuplakuivahumaloitu Sori Brewingin Ensemble five oli varsin suunmukainen olut.

Toinen co2-flushattu kuivahumalointisatsi livautettiin käymiskegiin kantta raottamalla ja painamalla kegiin sisälle samalla kevyesti co2:sta pitämään ylipainetta. Samalla tuli puskettua imuputki vapaaksi koska puskin kaasun sisään nesteliittimestä; muutamassa erässä imuputkeen on muodostunut tulppa jota on saanut aika kovalla paineella väkertää liittimistä läpi olutta tarjoiluastiaan siirtäessä.

Tuplavarmistuksen vuoksi vielä kegin ilmatilan paineistus 25 PSI ja tyhjääminen. Ehkä paranoidia, mutta toisaalta taas ehkä ei.

Jos kelit sallivat, coldcrashaus muutaman päivän päästä onnistuu ulkotiloissa.
Kävelyä, kaljaa ja kuvia - https://exposedpaths.exposure.co/

cob
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 486
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 18:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: oolu
18 tai yli: Olen

Re: Now or Never Double NEIPA

ViestiKirjoittaja cob » Ke Huhti 17, 2019 16:42 pm

Perfectly average meni tarjoilukegiin (ja tajuan kirjoittavani siitä väärin nimetyssä threadissa).

1 vrk cold crash ulkona jossa oli sopivasti muutama plusaste ja samalla karbonointi. Crashaus ja/tai lisäsuodatinpussukka imuputken ympärillä vaikutti toimivan, kegiin meni jos ei nyt suorilta juomakelpoista tavaraa, mutta merkittävästi vähemmän humalapuraisevaa olutta kuin edellisellä kerralla. Kegien paineenvapautusventtiilistä raotettaessa pöllähtänyt tuoksu ihmetytti hetken kunnes tajusin sen tuoksuvan keltaiselle Jaffalle! :D

Katkeroita oli aika paljon, mutta vielä ei tiedä onko ne humalapuraisua, vai johtuiko siitä että 80C steeppauksen jälkeen jäähdytin vierteen aika hitaasti ts. alfahapoilla oli aikaa isomerisoitua senkin jälkeen. Melko onnistuneen oloinen olut, ja jos maku vielä vähän mehustuu ja kirkastuu kun muhjut putoavat alas, voi olla tosi tyytyväinen.
Kävelyä, kaljaa ja kuvia - https://exposedpaths.exposure.co/

ttsalo
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Touko 24, 2016 12:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Now or Never Double NEIPA

ViestiKirjoittaja ttsalo » Ke Huhti 17, 2019 18:45 pm

Taannoisessa Helsinki Beer Festivalissa kokeilin ensitöikseni kaikki NEIPAt jotka löysin ja sieltähän löytyi aika hyviä esityksiä aiheesta. Samalla tuli tajuttua että Avg. Perfectissä dominoi aika vahvasti sitruunan ja greipin aromit. Sen perusteella tuli mieleen että hankalasti saatavan ja kalliin Galaxyn voisi ehkäpä vaihtaa Simcoeen, josta saisi hiukan metsäisempiä aromeja... ja nyt kun luin tuon Now or Neverin reseptin uudestaan niin siinähän käytetään juurikin settiä Citra-Mosaic-Simcoe (plus Columbus katkerointiin)

Tuli myös koettua aiemmin mainittu epämiellyttävä humalamujun puraisu nielussa kun toin kotiin kegin jossa oli enää vähän yli litra jäljella ja laskin siitä tuopin. Kuljetuksessa kaikki pohjalle laskeutunut oli sekoittunut olueen ja nyt siinä oli aika ikävä puraisu, selvästi eri kuin ennen hölskytystä...


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa