American wheat

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Juzz
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 35
Liittynyt: La Loka 15, 2016 19:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: West coast
18 tai yli: Olen

American wheat

ViestiKirjoittaja Juzz » Pe Helmi 02, 2018 22:18 pm

On suuri sääli ja häpeä että tätä oluttyyppiä ei Suomessa juuri tunneta. Aivan täydellistä sauna- tai kesäjuomaa.

Tarkoitan siis vehnäoluen mallaspohjaan, noin 1:1 vehnää ja vaaleaa ohraa, tehtyä mutta (maltillisesti) jenkkihumaloitua olutta.

Olettelo tehneet itse? Millaisella reseptillä?

Itsellä on takana yksi erä Brewdogin #160 American wheat. Nyt on suunnitteilla toinen Cascadella ~25 IBU humaloituna.

Mikä hiiva tuottaa parhaan lopputuloksen?

Darep
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 72
Liittynyt: Ti Maalis 21, 2017 8:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja Darep » La Helmi 03, 2018 3:18 am

Tein tämmösen SMaSHin tos yks päivä. Oli aika mielenkiintoisen makuinen ja täytyy tehdä uusiks!

100% vehnämallasta, Amarilloa maltillisesti @ 30 ja flameoutissa. Hiivaksi Sierra Nevada Pale Alesta kasvatettu ”oma” hiiva; käytännössä WLP001. Kävi noin 4% ABV ja maku oli erittäin greippilimpparimainen :D Tykkäsin

Foorumeilta olen lukenut että WLP001, US05, ja Wyeast 1056 on se perinteinen valinta tähän tyyliin. Kaikki tuottaa suht puhtaan oluen eli maltaat ja humala saavat ottaa etualan makumaailman muodostamisessa.

kyosho
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 39
Liittynyt: To Marras 12, 2015 15:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: porvoo
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja kyosho » Su Helmi 04, 2018 18:42 pm

Kuulostaa hyvältä! Onko loppu tuote sameeta?

kippisbrew
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2018 21:32 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja kippisbrew » To Helmi 08, 2018 6:51 am

Tällaista ajattelin itse pistää pienen satsin tulemaan :)

https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... tus-weetus

Taitaa olla postissa brewfermin vehnä-DME:tä tulossa ja tsekki-Saazia. Yhden gallonan ajattelin kokeeksi tehdä. Us-05 hiivaksi.

Edit: piti vielä tarkistaa brewfermin vehnän speksejä; Produced with 55% wheat malt and 45% barley malt.

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » To Helmi 08, 2018 19:06 pm

kippisbrew kirjoitti:Tällaista ajattelin itse pistää pienen satsin tulemaan :)

https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... tus-weetus

Taitaa olla postissa brewfermin vehnä-DME:tä tulossa ja tsekki-Saazia. Yhden gallonan ajattelin kokeeksi tehdä. Us-05 hiivaksi.

Edit: piti vielä tarkistaa brewfermin vehnän speksejä; Produced with 55% wheat malt and 45% barley malt.


Eikös tuo humalavalinta vie enemmän johonkin vahvemmin humaloidun tsekkiwehnän suuntaan?

kippisbrew
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2018 21:32 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja kippisbrew » To Helmi 08, 2018 19:18 pm

Nojuu. Totta puhuen en tiedä american wheatin kriteerejä.. :) varmaan true american wheat olisi tosiaan jenkkihumalalla maustettu?

Avatar
Molder
Kisälli
Kisälli
Viestit: 687
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja Molder » To Helmi 08, 2018 22:33 pm

Wil Wheaton:"...I have not yet encountered a homebrewer who's a dick"

kippisbrew
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2018 21:32 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja kippisbrew » Su Helmi 25, 2018 9:53 am

kippisbrew kirjoitti:Tällaista ajattelin itse pistää pienen satsin tulemaan :)

https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... tus-weetus

Taitaa olla postissa brewfermin vehnä-DME:tä tulossa ja tsekki-Saazia. Yhden gallonan ajattelin kokeeksi tehdä. Us-05 hiivaksi.

Edit: piti vielä tarkistaa brewfermin vehnän speksejä; Produced with 55% wheat malt and 45% barley malt.


Tästä tuli todella hyvää. Teen toistekin, ehkä runsaammalla jenkkihumaloinnilla ensi kerralla. Tuli myös aika kuivaa (=vahvaa, 6.4%), joten enemmän vettä ensi kerralla.

Tässä vielä oma resepti memoineen viewtopic.php?f=17&t=3743&p=42531#p42391

dr.hopo
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Joulu 05, 2017 21:40 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja dr.hopo » Su Kesä 03, 2018 21:58 pm

Olin pitkään aika varma, että teen mäskäämällä valmistetut oluet ohra(maltaa)sta. Toki hefeweizenia tulee joskus juotua, muttei kiinnosta valmistaa.

Kuitenkin tyrkkäsin jo kaurahiutaleita stoutiin ja nyt viimeksi maissihiutaleita pale aleen, joten kai olen valmis vehnänkin käyttöön. Jotain 10-30% voisin kuvitella laittavani. Taitaa olla enemmän silti pale ale kuin american wheat, mutta kertokaa toki inspiraatioksi onnistuneita American wheat reseptejänne.

Avatar
Juzz
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 35
Liittynyt: La Loka 15, 2016 19:27 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: West coast
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja Juzz » Ti Heinä 31, 2018 13:40 pm

Perusresepti American wheatiin:

OG 1.050-1.055 ja IBU 20-30

- Maltaina 50% vehnää ja loput 50% vaaleaa perusmallasta
- Humalana Ahtanum/Cascade/Centennial tai vastaava siten että lisäykset 60min ja 10min kohdalla suhteessa 1:1
- Hiivana US-05 tai vastaava

Yksivaiheinen mäskäys lämpötila-asteikon alapäässä (64 astetta) ja perinteinen 60min keitto. Käyminen 2vko jonka jälkeen pulloon. Pullotusvaiheessa panimosokeria noin 8-9g/l tai miten reilusti uskaltaa laittaa. Kypsyminen 2-4vko. Nautitaan hyvin jäähdytettynä hyvässä seurassa tai onnellisena yksin.

dr.hopo
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Joulu 05, 2017 21:40 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: American wheat

ViestiKirjoittaja dr.hopo » Ke Elo 08, 2018 19:26 pm

Pakkohan tuotakin on kokeilla, mutta vasta ensi kesänä. Humalointi on mielenkiintoinen, laskeskelin, että olisi noin 20-25g Cascadea noihin 60min ja 10min humalointeihin (23l erä). Melko paljon tuohon alkuun, mutta mikäs siinä.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa