Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

Dipadude
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: Su Elo 28, 2016 15:44 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Dipadude » To Tammi 19, 2017 16:38 pm

Morjesta!

Suunittelen tässä alkukevään panoja ja alkoi jotenkin houkuttelemaan tämmöinen Sierra Nevadan uusi keksintö.

http://www.sierranevada.com/beer/year-r ... al-torpedo

https://youtu.be/9bJlEi0hNUk

Tätä ei varmaankaan ole moni vielä täällä kotimaassa maistanut. No kuitenkin tämän tyylisen oluen paneminen kiinnostaa ja sivustolla mainitaankin nuo raaka-aineet kivasti. Nyt kaipaisin kokeneiden näkemystä mäskäykseen ja raaka-ainemääriin.

Münichiä ei varmaankaan tule kuin max 10 %?

Humaloida saa varmaan ihan reilulla otteella keitossa ja kuivana. Mutta entäs tuo mäskäys? Single infusion 66c?

Entä hunaja? Missä vaiheessa mukaan ja paljonko?

matia-s
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 26
Liittynyt: Su Marras 30, 2014 11:12 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Nousiainen
18 tai yli: Olen

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja matia-s » Su Tammi 22, 2017 17:13 pm

En ole kyseistä olutta maistanut, mutta pari kommenttia.

Itse tein viimeksi jenkkihumaloidun ipan jossa oli 13.2% munichia, lisäksi 3.8% caramunichia. Ei ollut ollenkaan liikaa.

Honeylla tarkoitetaan varmasti honey maltia eikä varsinaista hunajaa. Tullut vastaan useissa mielenkiintoisissa resepteissä mutta suomalaisissa nettikaupoissa en ole vielä hunajamaltaaseen törmännyt.
Esim http://www.northernbrewer.com/gambrinus ... honey-malt

Dipadude
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: Su Elo 28, 2016 15:44 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Dipadude » Su Tammi 22, 2017 17:51 pm

Okei meni mielenkiintoiseksi...mites ton nyt sitten korvaisi vai jättääkö pois kokonaan ja tilalle vain vaikka tuo mainitsemasi caramunich?

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 857
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Naali » Su Tammi 22, 2017 21:14 pm

Joo, tuo 50 EBC honey malt on uniikki tuote Kanadalaisen Gambrinuksen katalogissa. Raijaaminen eurooppaan keskimäärin jokseenkin hinnakasta. Vikingiltä kyllä tuli taannoin siellä lisenssillä tehtyä Colorado Maltingin honey maltia, missä tosin väri on 10 EBC ja varmaan muutakin eroa. Melano lightia jollain englannin foorumilla joku kanssa suositteli ja Imperial Maltia toisella.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.

Dipadude
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: Su Elo 28, 2016 15:44 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Dipadude » Su Tammi 29, 2017 19:22 pm

Tämmöistä viritystä olisi tulossa. Miltä vaikuttaa?

En ole aikaisemmin käyttänyt näitä White Labsin hiivoja ja tähän pitäisi kai tehdä nyt sitten startteri. Onko neuvoja antaa?

Pitääkin vielä lisätä dry hoppi tähän...Ehdotuksia?

BeerSmith_2.jpg

Avatar
Pohjahiiva
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 36
Liittynyt: Pe Kesä 19, 2015 19:39 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: HKI
18 tai yli: Olen

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Pohjahiiva » Pe Tammi 12, 2018 9:37 am

Mitenkäs humalointi toimi trooppisten hedelmien (mango, papaya, kärsimyshedelmä) aromien esiin tuomisessa? Huomasitko muuta mielenkiintoista kokeilusta?

Dipadude
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 43
Liittynyt: Su Elo 28, 2016 15:44 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Dipadude » Su Tammi 21, 2018 13:22 pm

Tässä kokeilussa makeus peitti lähes kaiken. En jatkossa käytä tuota Munich ja Honig mallasta ainakaan samaan aikaan.

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 857
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sierra Nevada Tropical Torpedo reseptin suunnittelua

ViestiKirjoittaja Naali » Su Tammi 21, 2018 15:58 pm

Mitä vähän maistelin rinnakkain ennen kuin kaikki jäljelläolevat honeymaltit savustuivat tyystin niin aika eri kamaa tuo Viking/Colorado Honig olikin. Gambrinuksessa oli selkeä happamahko vivahde mukana. Vaikuttaisi spekseiltään aika 1:1 Colorado Honigin kanssa olevan tuo nyt Golden Alena myytävä uudempi mallas Vikingiltä.
http://www.panimonurkka.fi, kotiolutainesten kauppaa Helsingin suunnalla.


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa