Miten sokeroitte?

Valvojat: suorama, Elmo

Tiputus
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 86
Liittynyt: Ma Syys 07, 2015 21:38 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Pirkkala
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja Tiputus » Ti Tammi 19, 2016 17:18 pm

Tarkemmin kun katsoi, niin löytyihän se. Eli "Gyle and Krausen Priming Calculator" on siis kyseinen laskuri?

Avatar
HenkkaM
Kisälli
Kisälli
Viestit: 624
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 14:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja HenkkaM » Ti Tammi 19, 2016 19:46 pm

Brewersfriendissä juurikin se.

Salamanteri
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Helmi 13, 2013 12:29 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Rovaniemi
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja Salamanteri » Ti Tammi 19, 2016 21:32 pm

Minulla oli välillä pahoja ongelmia (yli)karbonoinnin kanssa kun käytin pakastettua vierrettä, siitäkin huolimatta, että käytin yllämainittua laskuria. En joko osannut, tai sitten hiiva vain käyttäytyi arvaamattomasti. Sittemmin olen käyttänyt sokerilientä pullotusastiaan lisättynä. En ole huomannut valmiin oluen maussa eroa suuntaan tai toiseen.

jylppö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2015 10:58 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kalajoki
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja jylppö » Ti Tammi 19, 2016 21:38 pm

Salamanteri kirjoitti:Minulla oli välillä pahoja ongelmia (yli)karbonoinnin kanssa kun käytin pakastettua vierrettä, siitäkin huolimatta, että käytin yllämainittua laskuria. En joko osannut, tai sitten hiiva vain käyttäytyi arvaamattomasti. Sittemmin olen käyttänyt sokerilientä pullotusastiaan lisättynä. En ole huomannut valmiin oluen maussa eroa suuntaan tai toiseen.

Jospa olut ei ollut käynyt vielä loppuun, kun pullotit. Silloinhan siihen tulee enemmän hiilareita :roll:

Salamanteri
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Helmi 13, 2013 12:29 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Rovaniemi
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja Salamanteri » Ti Tammi 19, 2016 21:59 pm

jylppö kirjoitti:Jospa olut ei ollut käynyt vielä loppuun, kun pullotit. Silloinhan siihen tulee enemmän hiilareita :roll:


Hehee, toki se on mahdollista myös. Ominaispaino tosin antoi ymmärtää toisin. Noh, ehkä joskus annan tekniikalle vielä uuden mahdollisuuden. Sokeri on kyllä toiminut minulla sen verran hyvin, että taidan vielä pidättäytyä siinä toistaiseksi.

Tiputus
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 86
Liittynyt: Ma Syys 07, 2015 21:38 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Pirkkala
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja Tiputus » Ti Tammi 19, 2016 22:11 pm

Vähän off-topic tähän väliin, mutta tietääkö kukaan mistä Suomesta tai Euroopasta saisi vähän tarkempia ominaispainomittareita, jossa asteikko tyyliin 1.000-1.070 ja 1.060-1.130
http://homebrewacademy.com/precision-hydrometer/

Kalle
Oppilas
Oppilas
Viestit: 188
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 11:45 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja Kalle » Ti Tammi 19, 2016 22:35 pm

Norjasta saa, 0-10, 10-20, 20-30 platoa. https://www.bryggselv.no/utstyr-til-gjaering/maleutstyr

Mikko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 849
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 17:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Ylöjärvi
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja Mikko » Ke Tammi 20, 2016 10:41 am

Tuo on itsellä, on toiminut hyvin. Toki siis tuolla mittailen vain FG:n.

http://shop.humle.se/utrustning/matning ... ix-balling
Haaviston kotipanimo - Kaljaa Kapinallisille
RDWHAHB

hurmave
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 46
Liittynyt: Su Joulu 03, 2017 22:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Rovaniemi
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja hurmave » Su Maalis 04, 2018 18:38 pm

onko noista palasokereista kokemusta? kuulostaa helpolta vaihtoehdolta
https://www.lappo.fi/product/938/munton ... rops-160-g

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 483
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja miguels » Su Maalis 04, 2018 21:00 pm

Kyllähän noi dropsit on laajasti käytössä. Kalliita mutta käteviä.

PekkaPeitsi
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 42
Liittynyt: To Maalis 12, 2015 13:07 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Saksa
18 tai yli: Olen

Re: Miten sokeroitte?

ViestiKirjoittaja PekkaPeitsi » Ma Maalis 05, 2018 14:21 pm

Mikäs etu Muntonsin tableteilla on tavalliseen palasokeriin? Onko Muntons dekstroosia?
Suomen sokerin palasokerit: Pikku-Sirkku n.2g, Sirkku 2.6g, Pulmu 3.2g. En nyt muista mahtuuko noi isommat pienten pullojen suusta sisään, mutta Pikku-Sirkku varmaan mahtuu. Ja on siis samanpainoinen kuin tuo Muntons.


Palaa sivulle “Pullot”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija