Vehnisten kegitys

Valvojat: suorama, Elmo

BaW89
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2016 21:36 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

Vehnisten kegitys

ViestiKirjoittaja BaW89 » Ke Loka 05, 2016 13:09 pm

Onko kelläkään täällä kokemusta vehnisten kegittelystä. Hiiva kuitenkin aikalailla kaiken a ja o niin kannattaako vaan pysyä pullottelussa näiden kanssa. Tavoite saada kuitenkin vehniksen utuisuus mukaan tuoppiin. Kegit on tilauksessa ja Weizenbock lähtee mäskäykseen parin viikon kuluttua. Kysymys siis lähinnä koskee tuota weixenbockia. Mitä mieltä kokeneemmat on? :cheers2:

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 562
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Vehnisten kegitys

ViestiKirjoittaja Jaakko » Ke Loka 05, 2016 13:42 pm

On kegitetty ja on ollut sameaa loppun asti kunhan ei kuukausi kaupalla ole maannut kegissä. Ensimmäisen ja viimeisen lasin sameudessa tietenkin on hieman eroa koska olut alkaa kirkastua. Tähän auttaa myös se että sekottaa kegin kun alkaa olla liian kirkasta ja taas on hyvää.... Itse olemme joskus vitsaillut kun vehnäolut on päässyt kirkastumaan että nyt se vaan on kristallweizen. Ei sekään huonoksi sitä tee ;)


Palaa sivulle “Tynnyrit ja hanat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa