Sokerin korvaus

Sokerin ja muiden, kuten kipsin ja suolojen käytöstä

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Sokerin korvaus

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » To Helmi 24, 2011 7:40 am

Aika monessa Britti ale reseptissäkin on sokeria mukana.

Millä korvaisi tämän. Palea ja muita sokereita luovuttavia maltaita samalla keskinäisellä suhdeprosentilla lisää ?
Jos sais Terran reissullansa

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2811
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Sokerin korvaus

ViestiKirjoittaja suorama » To Helmi 24, 2011 8:34 am

Mikä olisi kovauksen tarkoitus ja päämäärä?
Sokeriahan saa olla oluenteossa mukana.
Sokerin käytöllä on usein joku tarkoitus, muukin kuin alkoholin lisääminen itsessään.
Jos takoitus ja päämäärä on tehdä esim. täysmallas olutta, kuvaamasi tapa on ainoa oikea. Muista käyttää myös karbonointiin vierrettä.
(Osan lisättävästä sokeristahan voi käyttää karbonointiin)
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: Sokerin korvaus

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » To Helmi 24, 2011 10:47 am

Tänään No 22 teossa. Alusta asti mallasta on käytetty pelkästään.

Esim eka ohje kun avaan umpimähkään BYOBRA kirjan:

Cameron castle eden ALE
pale 2800g
wehnä 325g
valkea sokeri 160g
Viimeksi muokannut Kaljaasi, To Helmi 24, 2011 13:29 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos sais Terran reissullansa

Kiljumies
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1052
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 22:54 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Sokerin korvaus

ViestiKirjoittaja Kiljumies » To Helmi 24, 2011 12:09 pm

Sokeri keventää mallaspohjaa, joten itse korvaisin sokerin mahdollisimman keveällä maltaalla eli pilsnerillä.

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: Sokerin korvaus

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » To Helmi 24, 2011 13:39 pm

Kiitos vastauksesta. Tää on hyvä tietää.
Jos sais Terran reissullansa


Palaa sivulle “Sokerit ja muut "lisä"aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa