Sivu 1/1

Hiutaleiden käyttö

Lähetetty: Ma Touko 12, 2008 17:04 pm
Kirjoittaja lnh
Tsekin matkalla tuli tutustuttua paikallisen pubin oman panimon erinomaisiin tuotoksiin.
Heillä oli tuotannossa pari pubinpitäjän mukaan 'full flaked' olutta, eli ko oluisiin olisi käytetty ainoastaan hiutaleita.
Yhteisen kielen puuttuessa jäi tarkemmat tiedot saamatta, mutta oluet olivat suodattamattomia, toisessa 90% vehnää.

Tästäpä heräsi ajatus tehdä kokeilu ohra- / vehnähiutaleilla, mutta kiinnostaisi ensin kuulla josko kenellä olisi kokemuksia hiutaleiden käytöstä oluen teossa.

Lähetetty: Ma Touko 12, 2008 21:12 pm
Kirjoittaja suorama
Hmm. kuulostaa mielenkiintoiselta. Onkohan tuossa siis mallas hiutaloitu. Ainakin jos on mallastamatonta, joutuu entsyymit jostakin kaivamaan.

Olen hiutaleita käyttänyt mm. stout oluissa. Ensimmäisessä oli siivilöitymis ongelma koska hiutaleet tukkivat siivilän. Voisin kuvitella 100% hiutale mäskäyksen katastrofiksi :? Jos käyttää vehnähiutaleita saa pitää reippaan beta-glukanaasi (n.30C) (ja proteolyysi (n.50C)) tauon.

Äkkiseltään en muuten löytänyt "mitään" sanoilla:
"full flaked" beer
Siis ainakaan aiheeseen liittyvää.

Lähetetty: Ke Touko 21, 2008 20:16 pm
Kirjoittaja ghuana
Ehkä "full flaked" tarkoitti vain suodattamatonta olutta?

Re: Hiutaleiden käyttö

Lähetetty: La Syys 10, 2016 16:55 pm
Kirjoittaja NANO
Jos asiakasta on kusetettu? Full faked?

Re: Hiutaleiden käyttö

Lähetetty: La Syys 10, 2016 19:33 pm
Kirjoittaja Teppo saalasmaa
8vuotta myöhässä? :D

Re: Hiutaleiden käyttö

Lähetetty: La Syys 10, 2016 20:18 pm
Kirjoittaja NANO
Näinpä. Paré 8 ku 9 :-)