Sivu 1/1

Siirapin käyttö

Lähetetty: La Kesä 20, 2009 13:07 pm
Kirjoittaja Rellu
Voiko siirappia käyttää vaikkapa tumman oluen valmistuksessa sokerin korvikkeena? :eivarma:
Muuttaako se jotenkin oluen makua parempaan suuntaan?

Re: Siirapin käyttö

Lähetetty: Ti Heinä 07, 2009 13:01 pm
Kirjoittaja Rellu
Noh, ajattelin itse kokeilla. Kaapista löytyi tumma Finlandia-uute, josta halusin eroon. Korvasin puolet sokerimäärästä siirapilla. Lopputuloksena oli vetinen kotikaljamainen maku. Kyllähän sitä juo, mutta ei voi kyllä kunnon oluesta puhua :(

Nyt saakin jäädä nuo pikkuruiset Finlandia-uutepurkit, on aika kokeilla noita muutaman kilon paketteja, ehkäpä niistä irtoaa makua enemmän..

Re: Siirapin käyttö

Lähetetty: Ke Heinä 08, 2009 12:20 pm
Kirjoittaja Anssi
Kyllä noista pienistäkin finlandiapakkauksista saa ihan yllättävänkin hyvää olutta aikaiseksi kunhan vähän soveltaa. Kokeiltu on tummasta sekä vaaleasta. Tummassa oli 1 purkki tummaa ja 1 vaaleaa uutetta 15 litrassa, ja vaaleassa 2 purkkia vaaleaa 15 litrassa. Molempiin lisäsin aromihumalaa ja käytin vähän laadukkaampaa hiivaa, vaikka saattaa pakkauksen omallakin hiivalla tulla ihan hyvää. Noissa pienissä finlandiapurkeissa on se hyvä puoli, että ne ovat melko miedosti humaloituja. Siksi niistä voi tehdä ihan tasapainoisen makuisia kevyitä täysmallasoluita vain vesimäärää pienentämällä. Esimerkiksi 15 litraan 2 purkkia uutetta antaa IBUja 40 ennen käymistä ja alkoholipitoisuudeksi pullokäymisen jälkeen laskennallisesti 3,8 %. Veikkaisin että muutama sata grammaa panimosokeriakaan ei mitenkään mainittavasti makua huonontaisi. Minun mielestä noita pieniä finlandiapurkkeja dissataan vähän turhaan.

Re: Siirapin käyttö

Lähetetty: To Heinä 09, 2009 13:28 pm
Kirjoittaja Rellu
Olenkin pohtinut, että Finlandia-uutteista voisi saada ihan kelpo tavaraa pienellä virittelyllä ja uutemäärää lisäämällä. Itse tein yhdestä uutekilosta 14 litraa ilman lisähumalointia (sokeria laitoin 2 dl ja siirappia 2dl), joten ei ihme, että hieman vetiseltä maistui.

Re: Siirapin käyttö

Lähetetty: Pe Heinä 10, 2009 12:44 pm
Kirjoittaja suorama
Ei kai Finlandia uutetta sen kummemmin dissata, mutta kun nuo taitaa olla kalliimpia. Tai näin olen ymmärtänyt muiden puheista. Pieni koko kuulemma hämää?