Koivun mahla

Sokerin ja muiden, kuten kipsin ja suolojen käytöstä

Valvojat: suorama, Elmo

Temakka
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Loka 20, 2008 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Säkylä
18 tai yli: Olen

Koivun mahla

ViestiKirjoittaja Temakka » Ma Maalis 09, 2009 14:12 pm

Tulipa mieleen hullu idea.
Kun tuossa suunnittelin kerääväni koivun mahlaa siman valmistukseen. Tuli mieleeni voisiko sitä käyttää myös oluen valmistuksessa.
Osaisiko joku viisas sanoa tähän mitään?
Voisiko mahlalla korvata sokerin tai edes osaa siitä. Onko mahlassa "sokereita" mitä hiiva pystyy käyttämään, vai voisiko sitä käyttää vain makua tuovana mausteena?

thetrooper
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 15:00 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Joensuu
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Joensuu

Re: Koivun mahla

ViestiKirjoittaja thetrooper » Ma Maalis 09, 2009 14:26 pm

Mahlaviiniä olen joskus maistanut ja se maistui mielestäni aivan viinalle ilman suuria prosentteja. :P Kyllä kai se osittain alkoholiksi käy. Tuskimpa olut kuitenkaan pilalle menee jos käyttää sitä mahlaa kohtuullisesti. Tiedä häntä saattaahan joku tykätäkin.

Temakka
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Loka 20, 2008 10:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Säkylä
18 tai yli: Olen

Re: Koivun mahla

ViestiKirjoittaja Temakka » Ma Maalis 09, 2009 14:43 pm

Wikikko (lienee jokin wikipedia johdannainen) antoi lisätietoa mahlan ravintosisällöstä.
100ml sisältää 5g fruktoosia ja 3g glukoosia. Eli litrassa sokeri keskimäärin 80g.
Samalla sivulla
http://wikikko.info/wiki/Mahlan_ker%C3%A4ys
näyttää olevan juttua myös mahlaoluesta. Keittää ainakin pitää jotta sienet sun muut epämääräisyydet kuolee.

kevnev
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 17:32 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Ylivieska
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Koivun mahla

ViestiKirjoittaja kevnev » Ke Maalis 11, 2009 20:28 pm

Moikka!

USA:ssa eräs tuttu tekee oluensa vaahteran mahlaan. Lopputulos on kuuleman mukaan keräämiseen nähtävän vaivan arvoinen. Itse olen jo kauan miettinyt, että pitäisi tehdä olut käyttäen veden sijasta koivun mahlaa.

Jos kokeilet, niin laitahan infoa tuloksista!
"Beer, my only weakness, my Achille's heel if you will" - Homer J. Simpson


Palaa sivulle “Sokerit ja muut "lisä"aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa