Sadot 2009

Kuinka humalien kasvatus Suomessa onnistuu.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Sadot 2009

ViestiKirjoittaja suorama » Ma Huhti 20, 2009 10:54 am

Laitetaan tänne sadot joita saamme, jos saamme :oops:
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Sadot 2009

ViestiKirjoittaja suorama » Pe Helmi 26, 2010 10:55 am

Hupsista. Olikin unohtunut tämä osio kokonaan. Tarkistanpa mitä tuli saatua =)

Centennial 22g kuivattua
Kauhavalainen 7g
Suomi "jalo" 13g
Willamette 13g

Eli 55g kuivattua humalaa kotipihasta ;)
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

Avatar
Votkaiguaani
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1122
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Sadot 2009

ViestiKirjoittaja Votkaiguaani » La Helmi 27, 2010 20:30 pm

Eroavatko nuo kaupallisista humalista esim. alfahappopitoisuudellaan tai jotenkin muuten? Oletko ennättänyt noita jo käyttämään?

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Sadot 2009

ViestiKirjoittaja suorama » La Helmi 27, 2010 20:53 pm

En ole näitä vielä käyttänyt. Pitäisi tehdä sen verran pieni satsi, että saisi noista riittävästi irti.

Teoriassahan omat humalat on jonkin verran "tehokkaampia" kuin kaupalliset, kyseisenä vuonna. Syy siihen on se, että omat kerätään hellävaraisemmin.

Jos haluaa tarkat arvot, pitää näyte lähettää johonkin sellaisen paikkaan joka sen mittaamaan pystyy. Suomessa Keuda taitaa olla ainoita jossa mittaus voidaan tehdä. Omistani en ole halunnut lähettää analyysiin näytteitä koska määrät toistaiseksi on ollut pieniä.

Varmasti kasvu paikka ja olosuhteet vaikuttavat myös ominaisuuksiin. Jos ja kun saan kunnon sadon, niin kerron kyllä millaisia tuloksia saan aikaan.

edit.
Mitä tuossa on tullut katseltua eri lähteistä, kasvu paikalla on aika ratkaisevakin vaikutus humalan ominaisuuksiin. Esim. kun amerikkalaiset veivät Hallertauta ja Saazia maahansa kasvamaan, ei niiden aromit ja maut olleet lähelläkään eurooppalaisia. Joten he kehittivät mm. Mt. Hoodin, Sterlingin, Libertyn ja Crystallin jotta saataisiin saman kaltaisia aromeja / flovoreja / katkeroa aikaan kotimaisista humalista. Tosin ne ns. alkuperäisetkin ilmeisesti on jääneet käyttöön. Fugglehan on tunnetusti yksi jota on koitettu viljellä monessa paikassa. Styrian Golding mm. on alkuperältään Fuggle.
Omistani odotan jännityksellä millaisia niiden ominaisuudet ovat, aromit ovat olleet kyllä kerättäessä ja kuivattaessa ihan originaaleihin verrattavissa.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com


Palaa sivulle “Humalien kasvattaminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija