Joko olisi aika korjata sato?

Kuinka humalien kasvatus Suomessa onnistuu.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
VPM
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2017 10:54 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Torppi
18 tai yli: Olen

Re: Joko olisi aika korjata sato?

ViestiKirjoittaja VPM » Pe Elo 11, 2017 19:16 pm

IMG_20170811_191447.jpg
Oisko kellään heittää alfahappoveikkausta suomihumalalle? Tein makutestin tämän ja Willametten kanssa. Olihan se reilusti miedompi aromiltaan ja ehkä mäntyisempi tjs, mutta katkeroa oli aika lailla saman verran. En vaan ole koskaan maistanut muita käpyjä, niin en osaa arvioida miten paljon esim. tuplasti korkeampi alfahappo maistuisi.

burp
Foorumilainen
Foorumilainen
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Elo 04, 2015 23:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Joko olisi aika korjata sato?

ViestiKirjoittaja burp » Pe Elo 11, 2017 20:29 pm

Veikkaisin että vaihtelee mm. kasvupaikan mukaan paljonkin. Googletin "growing hops measure bitterness" ja vastaus tuntuu olevan, että täytyy vain kokeilla.

https://www.homebrewersassociation.org/ ... pic=4172.0
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=170862

Avatar
VPM
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2017 10:54 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Torppi
18 tai yli: Olen

Re: Joko olisi aika korjata sato?

ViestiKirjoittaja VPM » Ti Elo 15, 2017 13:07 pm

Sahti kirjasta: "Suomalaiset maatiaishumalat ovat yleensä katkeropitoisuudeltaan ja aromeiltaan mietoja. Niiden tuoksu ja maku on usein yrttinen ja muistuttaa eniten saksalaisia ja itäeurooppalaisia humalia".

Tämä on tosiaan Ruotsin vallan aikaista humalaa. Täräytän koko 120g satsin n. 20 litraan, eiköhän siitä makua irtoo.


Palaa sivulle “Humalien kasvattaminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa