Tuoppi Kaljamallas

Yleistä keskustelua oluen panemisesta. Ei tarvitse liittyä mihinkään tekniikkaan varsinaisesti.

Valvojat: suorama, Elmo

Blue Brew
Jäsen
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: La Maalis 23, 2019 5:43 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

Tuoppi Kaljamallas

ViestiKirjoittaja Blue Brew » La Maalis 23, 2019 5:59 am

Terveisiä
Englantilainen Vantaalla Google-kääntäjällä ..
Onko Tuoppin Kaljamallas kuivasta rukiin mallasuutteesta?
https://www.tokmanni.fi/kaljamallas-1-kg-6421000090008
Onko joku teistä yrittänyt käyttää sitä yksinkertaisen Cooperin (tai muun) kitin avulla?
Ehkä Stout?
Kiitos!

Astalo
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 29
Liittynyt: Su Heinä 01, 2018 12:35 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kajaani
18 tai yli: Olen

Re: Tuoppi Kaljamallas

ViestiKirjoittaja Astalo » La Maalis 23, 2019 9:43 am

It's milled rye malt.

Blue Brew
Jäsen
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: La Maalis 23, 2019 5:43 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

Re: Tuoppi Kaljamallas

ViestiKirjoittaja Blue Brew » La Maalis 23, 2019 12:34 pm

OK. Kiitos.
Onko kukaan yrittänyt lisätä sen lisänä kaupalliseen panimopakkaukseen?

mursu
Oppilas
Oppilas
Viestit: 191
Liittynyt: Ma Loka 30, 2017 22:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Hki
18 tai yli: Olen

Re: Tuoppi Kaljamallas

ViestiKirjoittaja mursu » La Maalis 23, 2019 13:47 pm

I haven't tried it, but you could probably mash it together with other malts of an all grain kit to increase body and get some sweet rye notes. Not sure about the diastatic power of this malt. If it's an extract kit (such as cooper's), I wouldnt use Tuoppi kaljamallas, although steeping it could release a little bit of rye flavor. But there are rye special malts that are more suitable for steeping (see1, 2).

Blue Brew
Jäsen
Jäsen
Viestit: 3
Liittynyt: La Maalis 23, 2019 5:43 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Vantaa
18 tai yli: Olen

Re: Tuoppi Kaljamallas

ViestiKirjoittaja Blue Brew » La Maalis 23, 2019 22:09 pm

Thanks for the interesting info Mursu.
Yes, I was wondering about its diastatic potential in addition to the flavours it may impart.
I remain curious about it though and I'll pick up a bag next week, even if I end up baking with it.
Time to pick up some mämmi, too ;-)


Palaa sivulle “Yleinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 6 vierailijaa