Pullotushiiva

Erilaisten hiivojen käyttäminen ja säilöminen sekä monistaminen.

Valvojat: suorama, Elmo

Hinterland
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 27
Liittynyt: To Loka 27, 2016 7:31 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Pullotushiiva

ViestiKirjoittaja Hinterland » Pe Tammi 05, 2018 7:45 am

Hei,

Olen saanut ymmärtää, että jos pitää vierrettä pitkään käymisastiassa esim. vahvat stouti, barley winet, vahvat belgit jne. niin kuulemma kannattaisi ehdottomasti lisätä lisää hiivaa jos noin pitkiä aikoja käymässä? Oletteko käyttäneet itse lisähiivausta, ja jos sitä tulisi käyttää niin sopiiko esim. yleispullotushiiva sitten kaikille oluttyyleille esim. tripel?

Avatar
BrewZealot
Kisälli
Kisälli
Viestit: 707
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 17:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Pullotushiiva

ViestiKirjoittaja BrewZealot » Pe Maalis 09, 2018 21:52 pm

Vastaan ja kysyn.

Ensin vastaan: en ole ikinä lisännyt hiivaa edes pitkän kypsytyksen oluisiin ja aina ovat hapot tulleet, joten jos normaaleja oluita tekee, ei hiivaa yleensä tarvi lisätä. Minulla on vain yksi poikkeus, joka on jäänyt hapottomaksi...

Ja sitten kysyn: ...se poikkeus on lambic-”hiivalla” käytetty olut. Pitäisikö lambicin tapaisiin lisätä hiivaa pullotuksen yhteydessä? Pullotin pari testipulloa reilun vuoden käymässä ollutta lambic roeselarea eikä siinä ole useassa kuukaudessakaan tullut happoja.


Palaa sivulle “Hiivat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa