Erikoishiivat vs. "markettihiiva"

Erilaisten hiivojen käyttäminen ja säilöminen sekä monistaminen.

Valvojat: suorama, Elmo

Sane
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: La Kesä 18, 2016 8:06 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Erikoishiivat vs. "markettihiiva"

ViestiKirjoittaja Sane » Ti Kesä 21, 2016 23:27 pm

Olen pienoisen ongelman edessä. Huomenna olisi tarkoitus tehdä n. 16l satsi American Ipaa uudella reseptillä ja huomasin, että suunnitellun hiivan (Danstar Bry-97) pussi oli revennyt. Onko mahdollista tehdä ko. olutsatsi jollakin vähemmän spesiaalilla hiivalla, jonka voisin hakea vaikka prismasta?

Avatar
äyni
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2988
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 14:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: TAMPERE

Re: Erikoishiivat vs. "markettihiiva"

ViestiKirjoittaja äyni » Ti Kesä 21, 2016 23:40 pm

Myydäänkö jossain marketissa oluthiivaa? Leivinhiivallakin voi tietty yrittää, mutta on se vähän omanlaisensa.
Onko Kaarina ja sitäkautta Lappo.fi liian kaukana?

Toisekseen, kuinka paha repeämä, minkälainen hiivan säilytys, kuinka kauan? Kuivahiiva ei kontaminoidu likikään niin helposti kuin nestehiiva.


Palaa sivulle “Hiivat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa