Nesteytetty kuivahiiva ja viivästynyt hiivaus

Erilaisten hiivojen käyttäminen ja säilöminen sekä monistaminen.

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
kaljakori
Oppilas
Oppilas
Viestit: 149
Liittynyt: Ke Huhti 30, 2014 21:26 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Åbo
18 tai yli: Olen

Nesteytetty kuivahiiva ja viivästynyt hiivaus

ViestiKirjoittaja kaljakori » Pe Maalis 06, 2015 20:39 pm

Lisää kokemusperäistä perimätietoa muiden hätähousujen iloksi...

Nesteytin kuivahiivan valmiiksi humalia keitellessäni tuossa taannoin.
Noh, siinä kävi sitten niin, että klo 22 oli vierteen lämmöt oli 33C ja mietin, että heitänkö hiivat sekaan vaiko odotanko aamuun.

Olin jo yhden aiemman olutsatsin hiivannut melkein 40C:ssä ja maistui kiljulta, joten pistin nesteytetyn kuivahiivan (pussillinen US-05 ja 1dl vettä) jääkaappiin odottamaan huomista.

Tätä sekoilua ei olisi tullut josolisin ollut tuolloin kokeneempi panija:
Tuo aiempi, nuorena kiljulta maistunut olut oli muuttunut ihanaksi olueksi oltuaan 5 viikkoa pullossa.

Noh, aamulla kippasin (yön jääkaapissa olleen) hiivan 26C vierteeseen. Annoin nesteytetyn hiivan lämmetä 30 minuuttia huonenlämmössä ennen hiivaamista.
12 tuntia myöhemmin oli kaunis, pienikuplainen, valkea, sentin vaahtokerros vierteen pinnalla.

Eli hiiva selvisi nesteytettynä hätähousun käsittelystä vierteeseen hengissä vaikka kävikin yön jääkaapissa.

Palaa sivulle “Hiivat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija