BRY-97 American West Coast-kuivahiiva:
http://www.danstaryeast.com/products/br ... oast-yeast
Ainakin jenkkeissä myynnissä jo. Ilmeisesti hyvin flokkuloiva ja aika neutraali (Wyeast American Ale II ja PacMan-tyylinen).
Belle Saison-kuivahiiva:
http://www.danstaryeast.com/products/belle-saison-yeast
Tulossa vuoden lopussa.
Viime vuoden lopussa tuli tämä myös:
http://www.danstaryeast.com/products/cb ... beer-yeast
Danstar:lta uusia kuivahiivoja
- Votkaiguaani
- Kisälli
- Viestit: 1124
- Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 0:38 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Tampere
- 18 tai yli: Olen
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
Ko. lafkan tuotteista tekisi mieleni sanoa jotain hyvinkin sarkastista, mutta tyydyn nyt toteamaan, että eiköhän se ole sitä samaa pulveria näissäkin pussukoissa. 

- Johnny Rio
- Harjoittelija
- Viestit: 301
- Liittynyt: To Maalis 26, 2009 15:59 pm
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Hamina
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: Hamina
- Viesti:
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
Votkaiguaani kirjoitti:Ko. lafkan tuotteista tekisi mieleni sanoa jotain hyvinkin sarkastista, mutta tyydyn nyt toteamaan, että eiköhän se ole sitä samaa pulveria näissäkin pussukoissa.
Tjaa. Ei itselläni ole ollut juuri ongelmia hiivojen kanssa. Nottingham on ihan mainio yleishiiva, kunhan ei käytä liian lämpimässä.
Tosin Saison kuivahiiva kuullostaa veikeältä, mutta luulisin uudelle jenkkihiivalle olevan kysyntää, saapahan kilpailua Safalen US05:n kanssa.
-
- Kisälli
- Viestit: 1115
- Liittynyt: Su Kesä 13, 2010 9:35 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Englanti
- 18 tai yli: Olen
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
Danstarin hefeweizen hiiva oli suuri pettymys mutta Nottingham on erinomainen: kuiva, FG menee alas, hiivat jämähtää aina pohjalle tiukasti ja pulloon sitä ei edes tule, korostaa humalaa ja maltaita, ei hedelmäinen. Sopii IPAan tosi hyvin. Parempi kuin US05.
Work is the curse of the drinking classes. ---Oscar Wilde
-
- Janon sammuttaja
- Viestit: 54
- Liittynyt: Ke Elo 15, 2012 8:52 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Kangasala
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: Kangasala
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
Danstarin uudet hiivat saapuneet brewcartille. Kuka ehtii testaamaan ensimmäisenä?
Itseäni ainakin kiinnostaa tuo BRY-97. Saisonista ei ole kummoisia odotuksia, mutta onhan sekin tulevana keväänä testattava kunhan kämppä vähän lämpiää. Tähän aikaan vuodesta ei vanhassa rintamamiestalossa saisonia panna...
Yeasthill
Itseäni ainakin kiinnostaa tuo BRY-97. Saisonista ei ole kummoisia odotuksia, mutta onhan sekin tulevana keväänä testattava kunhan kämppä vähän lämpiää. Tähän aikaan vuodesta ei vanhassa rintamamiestalossa saisonia panna...
Yeasthill
- Hayke
- Janon sammuttaja
- Viestit: 64
- Liittynyt: Ma Loka 17, 2011 10:40 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Rauma
- 18 tai yli: Olen
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
Tein IPAn BRY-97:lla. Kävi hyvin ja teki miellyttävän neutraalin hiivaisuuden olueen. US-05 on itselläni tehnyt sellaista persikkaista hedelmäisyyttä, tämä oli mielestäni neutraalimpi. Käymislämpötilakin oli tosin matala, vain 15-16 astetta. Tulen käyttämään uudestaankin.
Tarkemmat kommentit IPAsta: http://www.reittausblogi.info/2014/01/e ... aisto.html
Tarkemmat kommentit IPAsta: http://www.reittausblogi.info/2014/01/e ... aisto.html
- Johnny Rio
- Harjoittelija
- Viestit: 301
- Liittynyt: To Maalis 26, 2009 15:59 pm
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Hamina
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: Hamina
- Viesti:
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
BRY-97 ei ainakaan toimi yhtään lämpimässä. Vähän sama ongelma kuin Nottyn kanssa. Jos saa kylmään, alle +19c toimii kaiketi tämäkin melko neutraalina. +22c aiheutti vähän likaisen hedelmäisiä sävyjä, kun tätä viime keväänä kokeilin. Lisäksi käyminen lähti vasta reilusti yli vuorokauden jälkeen "päälle". Ko. erän viimeinen pullo tosin oli varsin mainio, mutta ikääkin oli jo pitkälle kolmatta kuukautta.
- Hayke
- Janon sammuttaja
- Viestit: 64
- Liittynyt: Ma Loka 17, 2011 10:40 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Rauma
- 18 tai yli: Olen
Re: Danstar:lta uusia kuivahiivoja
Olen erittäin tyytyväinen BRY-97:n toimintaan nyt kahden IPA satsin kokeilulla. Käymislämmöt ovat olleet 16-18 astetta. Neutraalit aromit, jotka päästää humalat hienosti esiin. Oluista on tullut myös yllättävän kirkkaita, mutta siihen vaikuttanee moni muukin seikka. Hiiva on myös laskeutunut siistiksi, todella tiiviiksi kakuksi astian pohjalle. En keksi mitään valittamisen aihetta.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa