Styrian Dana

Humalaien käyttö tavat ja lajikkeet. Kasvatukselle oma osionsa

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Styrian Dana

ViestiKirjoittaja suorama » Su Helmi 08, 2015 18:04 pm

Tuli hommattua tuota "vähän" pakkaseen.
Onko muut vielä kokeilleet (lukuun ottamatta sitä vehnäkokeilua joka forumilla on)?

Vähän on ristiriitaisia kommentteja kun lueskelee kommentteja muista foorumeista.

Itsellä mennee vähän aikaa ennenkuin pääsen testaamaan tuota.
Jos olet kokeillut jo, kerro vähän kokemuksia ja millaiseen olueen olet tuota laittanut.

Brewdogilla on aikakin ollut single hop IPA jossa tuota on käytetty.
Senkin arvotelut ovat moninaiset.

Kuvaukset ovat kuitenkin kohtuu kivat:

Styrian Dana
Extra Styrian Dana is a dual purpose (bittering and aroma) cultivar bred from the German variety Hallertau Magnum and Slovenian genetic hop material at the Slovenian Institute of Hop Research and Brewing in Žalec. It is grown in Slovenia. The yields are good and stable. Cones are of medium size (approx. 39 mm).

CHEMICAL STRUCTURE AND BREWING VALUE
Extra Styrian Dana contains 11.0 % – 16.0 % of alpha-acids (30 – 32 % of cohumulone). The ratio between alpha and beta acids is 2.7 – 3.1. The essential oil content varies from 2.4 to 3.9 (ml/100 g cone dry basic). Extra Styrian Dana has very good storage stability. It is very suitable for extraction and for combination with other varieties in the brewing process. The cultivar offers a good brewing value and a pleasant and intense hop aroma, providing a harmonic bitterness.

COMPONENTS OF BITTER ACIDS
Alpha Acids: 11.0 – 16.0 % w/w
Beta Acids: 4.8 – 6.0 % w/w
Cohumolone: 28.0 – 31.0 % of alpha acids
Xanthohumol: 0.6 %

COMPONENTS OF ESSENTIAL OIL
Total Oil: 2.4 – 3.9 ml/100g
Myrcene: 50.0 – 59.0 % of whole oil
Humulene: 15.0 – 21.6 % of whole oil
Caryophyllene: 5.7 – 7.6 % of whole oil
Farnesene: 6.9 – 8.7 % of whole oil
Linalool: 0.5 – 1.0 % of whole oil

Ja toinen lyhyempi

Dual Purpose hop with a lemony, pine, and floral aroma.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

nighty
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Tammi 21, 2014 17:13 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Salo
18 tai yli: Olen

Re: Styrian Dana

ViestiKirjoittaja nighty » Su Maalis 15, 2015 21:53 pm

olen kolme olutta tehnyt tällä.
se vehnä mistä resepti olikin tuolla jo. oli oikeen onnistunut tuotos tosin humala meni ehkä hieman hukkaan tuossa kun tuli banaanisuutta hieman liikaa.

sitten single hop pale ale. oli oikeen onnistunut olut muuten mutta tuota citrusta ei kyllä tuosta humala satsista irti saanut, kukkaisuutta sitäkin enemmän. Jos tekisin ko reseptin uudelleen niin ehkä lisäisin jonkin humalan tuolle kaveriksi, ehkä Hallertau Mittelfruh voisi olla kiva kaveri?

sitten apa käytin danan loput katkeroksi mutta tästä ei oikeen nyt ole muisti kuvia. täytyypi vilkasta respti vihkoa huomenissa.


Palaa sivulle “Humalat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa