Maltaiden paahto

Miten maltaita voi tehdä kotona. Myös kasvatus vinkit tänne

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Maltaiden paahto

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » Ke Joulu 08, 2010 23:22 pm

Luin Palmerin kirjasta joitain uuniohjeita. Onko kukaan yrittänyt paahtaa pannulla, ihan vaan liedellä ? Tuli vaan mieleen kun kuulin juttuu isomummin itsepaahtamasta kaffeesta ( raakapapuja ).
Jos sais Terran reissullansa

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: Maltaiden paahto

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » Ke Joulu 08, 2010 23:50 pm

kokonaista täytyy olla.pari linkkii.

http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/view ... st#p216986" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.chezwallis.com/pensans/home_ ... rains.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.brewery.org/library/roastmaltGC.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jos sais Terran reissullansa

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: Maltaiden paahto

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » Ke Joulu 15, 2010 8:16 am

quote from the beersmith website:
The key ingredient in a classic Irish Stout is Roasted Barley. Roast Barley gives Irish Stout its classic dry coffee-like flavor, deep dark color, and white foamy head. Unlike other dark malts, Roast Barley is made from unmalted barley grain that is roasted at high temperature while being lightly sprayed with water to prevent it from burning. Roast Barley is intensely dark, around 500-550 L, but amazingly the unmalted barley produces a white head on the beer as opposed to the darker head made by other malts.

Nopeasti suomeksi OSA. Mistä tulee klasari irkku stoutteihin kuiva kahvimaisuus makuun, valkee vaahtopää sekä syvän tumma väri. Vastaus on MALLASTAMATON ohra, toisin kuin muut tummat maltaat jotka on siis mallastettuja. Ne paahdetaan korkeassa lämpötilassa ja sumutetaan hieman vettä ensin ettei ne palaisi.
Jos sais Terran reissullansa

tjheiska
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 34
Liittynyt: Su Loka 03, 2010 6:59 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kerimäki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kerimäki

Re: Maltaiden paahto

ViestiKirjoittaja tjheiska » Pe Tammi 07, 2011 6:11 am

Aika aloittelija olen, mutta vastaanpa silti. Olen pari kertaa paahtanut onnistuneesti raakaohraa (kaupan suurimoita ja viimemmäksi mallasohraa) sekä pannulla että kattilassa. Lämpöä pidin varsin kovalla ja sekoitin koko ajan pahemman pohjaanpalamisen estämiseksi. Käryä tuosta tulee melkoisesti (varsinkin jos haluaa mustaa) joten jälkimmäisen paahdon tein ulkona retkikeittimellä!

Männäviikolla paahdoin uunissa omista maltaista jotain Münchner-maltaisiin viittaavaa sekä suklaamallasta. Ohjeet otin tuolta: http://toxicbrewcompany.com/2010/08/06/thebrewers-notebook-grains-malting-grain-roasting/.

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: Maltaiden paahto

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » To Helmi 24, 2011 7:45 am

Tirvasin vesikuppiin 30g pale-alea jan. 20min myöhemmin aloin paahtaa hyvin pestyllä rautapannulla ( ei valurautaa ) kaasuliekillä kokoajan sekoittaen. 20 min myöhemmin oli osa jo mustia ja osa tumman ruskeita. Tarvitsin 9g mustia joten ajattelin olevani tarpeeksi lähellä. Jyvät alkoivat tarttua toisiinsa prosessin edetessä. Käry ei ollut ihan kauhea tai hajuaistini on surkea nuhan takia..
Tänään mäskäys. Ans kattoo.
Jos sais Terran reissullansa

Avatar
Kaljaasi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 654
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: SnadiStadi
Viesti:

Re: Maltaiden paahto

ViestiKirjoittaja Kaljaasi » La Maalis 19, 2011 10:26 am

Miten "kevyt" jyvän tulisi olla kun on esim mustamallas. Ei varmaankan ihan hiilenä/ kevyt ?
Jos sais Terran reissullansa


Palaa sivulle “Mallastus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija