Maltaiden paahto
- Kaljaasi
- Kisälli
- Viestit: 654
- Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Helsinki
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: SnadiStadi
- Viesti:
Maltaiden paahto
Luin Palmerin kirjasta joitain uuniohjeita. Onko kukaan yrittänyt paahtaa pannulla, ihan vaan liedellä ? Tuli vaan mieleen kun kuulin juttuu isomummin itsepaahtamasta kaffeesta ( raakapapuja ).
Jos sais Terran reissullansa
- Kaljaasi
- Kisälli
- Viestit: 654
- Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Helsinki
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: SnadiStadi
- Viesti:
Re: Maltaiden paahto
kokonaista täytyy olla.pari linkkii.
http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/view ... st#p216986" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.chezwallis.com/pensans/home_ ... rains.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.brewery.org/library/roastmaltGC.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/view ... st#p216986" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.chezwallis.com/pensans/home_ ... rains.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.brewery.org/library/roastmaltGC.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jos sais Terran reissullansa
- Kaljaasi
- Kisälli
- Viestit: 654
- Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Helsinki
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: SnadiStadi
- Viesti:
Re: Maltaiden paahto
quote from the beersmith website:
The key ingredient in a classic Irish Stout is Roasted Barley. Roast Barley gives Irish Stout its classic dry coffee-like flavor, deep dark color, and white foamy head. Unlike other dark malts, Roast Barley is made from unmalted barley grain that is roasted at high temperature while being lightly sprayed with water to prevent it from burning. Roast Barley is intensely dark, around 500-550 L, but amazingly the unmalted barley produces a white head on the beer as opposed to the darker head made by other malts.
Nopeasti suomeksi OSA. Mistä tulee klasari irkku stoutteihin kuiva kahvimaisuus makuun, valkee vaahtopää sekä syvän tumma väri. Vastaus on MALLASTAMATON ohra, toisin kuin muut tummat maltaat jotka on siis mallastettuja. Ne paahdetaan korkeassa lämpötilassa ja sumutetaan hieman vettä ensin ettei ne palaisi.
The key ingredient in a classic Irish Stout is Roasted Barley. Roast Barley gives Irish Stout its classic dry coffee-like flavor, deep dark color, and white foamy head. Unlike other dark malts, Roast Barley is made from unmalted barley grain that is roasted at high temperature while being lightly sprayed with water to prevent it from burning. Roast Barley is intensely dark, around 500-550 L, but amazingly the unmalted barley produces a white head on the beer as opposed to the darker head made by other malts.
Nopeasti suomeksi OSA. Mistä tulee klasari irkku stoutteihin kuiva kahvimaisuus makuun, valkee vaahtopää sekä syvän tumma väri. Vastaus on MALLASTAMATON ohra, toisin kuin muut tummat maltaat jotka on siis mallastettuja. Ne paahdetaan korkeassa lämpötilassa ja sumutetaan hieman vettä ensin ettei ne palaisi.
Jos sais Terran reissullansa
-
- Aloittelija
- Viestit: 34
- Liittynyt: Su Loka 03, 2010 6:59 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Kerimäki
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: Kerimäki
Re: Maltaiden paahto
Aika aloittelija olen, mutta vastaanpa silti. Olen pari kertaa paahtanut onnistuneesti raakaohraa (kaupan suurimoita ja viimemmäksi mallasohraa) sekä pannulla että kattilassa. Lämpöä pidin varsin kovalla ja sekoitin koko ajan pahemman pohjaanpalamisen estämiseksi. Käryä tuosta tulee melkoisesti (varsinkin jos haluaa mustaa) joten jälkimmäisen paahdon tein ulkona retkikeittimellä!
Männäviikolla paahdoin uunissa omista maltaista jotain Münchner-maltaisiin viittaavaa sekä suklaamallasta. Ohjeet otin tuolta: http://toxicbrewcompany.com/2010/08/06/thebrewers-notebook-grains-malting-grain-roasting/.
Männäviikolla paahdoin uunissa omista maltaista jotain Münchner-maltaisiin viittaavaa sekä suklaamallasta. Ohjeet otin tuolta: http://toxicbrewcompany.com/2010/08/06/thebrewers-notebook-grains-malting-grain-roasting/.
- Kaljaasi
- Kisälli
- Viestit: 654
- Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Helsinki
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: SnadiStadi
- Viesti:
Re: Maltaiden paahto
Tirvasin vesikuppiin 30g pale-alea jan. 20min myöhemmin aloin paahtaa hyvin pestyllä rautapannulla ( ei valurautaa ) kaasuliekillä kokoajan sekoittaen. 20 min myöhemmin oli osa jo mustia ja osa tumman ruskeita. Tarvitsin 9g mustia joten ajattelin olevani tarpeeksi lähellä. Jyvät alkoivat tarttua toisiinsa prosessin edetessä. Käry ei ollut ihan kauhea tai hajuaistini on surkea nuhan takia..
Tänään mäskäys. Ans kattoo.
Tänään mäskäys. Ans kattoo.
Jos sais Terran reissullansa
- Kaljaasi
- Kisälli
- Viestit: 654
- Liittynyt: La Huhti 17, 2010 11:38 am
- Suomea?: Kyllä
- Paikkakuntasi: Helsinki
- 18 tai yli: Olen
- Paikkakunta: SnadiStadi
- Viesti:
Re: Maltaiden paahto
Miten "kevyt" jyvän tulisi olla kun on esim mustamallas. Ei varmaankan ihan hiilenä/ kevyt ?
Jos sais Terran reissullansa
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa