PGW "krossad" maltaat?

Maltaiden käyttö ja kuvaukset.

Valvojat: suorama, Elmo

JTS
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 0:56 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaarina
18 tai yli: Olen

PGW "krossad" maltaat?

ViestiKirjoittaja JTS » To Huhti 29, 2010 0:27 am

Hei!

Ajattelin ottaa yhden askeleen uutteista eteenpäin. Osaako Ruotsista tilanneet/ muut asiasta tietoiset neuvoa ovatko PGWn "krossad" maltaat ns. steepattavia, vai täytyykö niitä mäskätä?

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: PGW "krossad" maltaat?

ViestiKirjoittaja suorama » To Huhti 29, 2010 6:21 am

Krossad on valmiiksi rouhittua. Sillä ei ole sinällään tekemistä käyttötavan kanssa. Eli kaikki mallas yleensä murskataan eli rouhitaan. Karamelli, suklaa yms. erikoismaltaat voi hauduttaa ja perusmaltaat joissa on vielä entsyymiaktiivisuus tallella, mäskätään. Kuten Pilsner, pale, vienna ja münich yms.
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com

JTS
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 0:56 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaarina
18 tai yli: Olen

Re: PGW "krossad" maltaat?

ViestiKirjoittaja JTS » Ma Touko 17, 2010 23:45 pm

Ok, kiitos vastauksesta. Jatkokysymys vielä: miten kauan valmiiksi rouhittu mallas säilyy?

Avatar
suorama
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2810
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 11:53 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: PGW "krossad" maltaat?

ViestiKirjoittaja suorama » Ti Touko 18, 2010 6:23 am

Riippuu säilytyksestä. Kuivassa viileässä paikassa pitkäänkin, huone ilmastossa n.6kk - 12kk. Tietenkin parempi mitä nopeammin käyttää (vrt. kahvipapu).
Mitähän hyvää tänään pantaisiin? =-)
http://oluttehdas.blogspot.com


Palaa sivulle “Maltaat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa