Sivu 1/1

acidulated malt

Lähetetty: Pe Heinä 17, 2015 23:27 pm
Kirjoittaja kanerjus
olen käsittänyt että acidulated malt on ph alentamista varten mutta antaako se myös jotain makua jos sitä käyttää reilummin tyyliin 5-10%?

Re: acidulated malt

Lähetetty: To Heinä 30, 2015 11:16 am
Kirjoittaja Votkaiguaani
En suosittele noin paljon. Mallas itsessään on ihan perusmallasta, mutta vaikutus on suurin piirtein sama kuin lorauttaisit mukaan maitohappoa purkista.

Re: acidulated malt

Lähetetty: To Heinä 30, 2015 22:03 pm
Kirjoittaja kanerjus
kun en osaa maitohappoa käyttää niin jollainhan se ph on saatava kohdalleen, kai. en tiedä miksi mutta olen käsittänyt että se pitäisi olla 5.2.

Re: acidulated malt

Lähetetty: La Loka 10, 2015 14:29 pm
Kirjoittaja mkoskin
pH:n säätäminen kohdalleen tehostaa mäskääntymistä. Hapanmallas on muuten mukava lisä joihinkin vehnäoluisiin, Berliner Weissessa se taisi olla ihan olennainen osa maltaita. Tein kerran mielestäni varsin onnistuneen vehnäoluen, jossa oli vehnä- ja viennamaltaiden lisäksi joku 3-5 % sekä special B:tä että hapanmallasta.